Некатегоризовано

Ministar Udovičić u Nišu dodelio 196 stipendija najboljim studentima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je 196 stipendija najboljim studentima Univerziteta u Nišu.

Ovim činom ministar Udovičić, ujedno i predsednik Fonda za mlade talente, nastavio je dugogodišnju praksu nagrađivanja izvrsnosti i ulaganja u obrazovanje najvrednijih i najperspektivnijih studenata.

Stipendije iznose 30 hiljada dinara mesečno i dodeljuju se na period od deset meseci.

“I ove godine smo nastavili sa povećanjem broja i iznosa stipendija, što pokazuje sistemsku odluku države da mladima u Srbiji omogućimo najbolje uslove i podržimo ih na njihovom putu da istraju u svojim najvišim ambicijama, budu najbolji u oblastima koje su izabrali kao životne pozive i, kao što su danas najbolje što Srbija ima, da tako i sutra budu pokretači za sigurnu i još bolju budućnost naše zemlje. Država ceni i prepoznaje vaš trud i rad”, rekao je ovom prilikom Udovičić.

Upravo na inicijativu ministra Vanje Udovičića iz godine u godinu broj uspešnih studenata kojima država dodeljuje stipendije raste, a u odnosu na prošlu godinu njihov broj povećao se za pedeset.

Stipendije studentima Univerziteta u Nišu samo su deo ukupnog broja od 1300 stipendija koje će ove godine biti dodeljene na nivou cele Srbije, od kojih je 900 za studente osnovnih, a 400 za studente master i doktorskih studija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com