Politika

MILETIĆ ZATRAŽIO JEFTINIJI DIZEL ZA POLJOPRIVREDNIKE: Olakšice i za poljoprivrednike u Svrljigu? (VIDEO)

Narodni polsnik MIlija MIletić je  na drugoj sednici Prvog redovnog zasedanja poručio da bi trebalo poljoprivrednicima obezbediti jeftiniju cenu dizel goriva.

“Moramo obezbediti jeftiniju cenu dizela za poljoprivredne proizvođače, a za brdsko-planinska podneblja još jeftiniji zbog prirodnih uslova”, poručio je narodni poslanik.

Miletić je sugerisao da bi trebalo da se ugledamo na države u regionu, gde je cena dizela znatno jeftinija.

“U cenu dizel goriva koji kupuje seljak uračunat je PDV od 20 odsto i akciza od 59,48 dinara po litru. Ove dve stavke u budžet donose 90,90 dinara po litru, što je najveći problem ove vrste.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke je obrazložio svoje tvrdnje podacima da ratari u Srbiji troše skuplji dizel od kolega u Hrvatskoj, gde postoji „plavi“ dizel, koji zemljoradnici plaćaju 76,70 dinara po litru.

Narodni poslanik se osvrnuo i na Institute koji proizvode semensku robu i naglasio da su oni važni za poljoprivredu u Srbiji.

“Svi znamo da postoji nekoliko kuća koje proizvode semensku robu, za pšenicu, kukuruz … „NS seme“, Institut „Zemun polje“ – njihovi proizvodi su prisutni i u drugim delovima sveta. Mi smo otvoreno tržište i polako ali siguno naši instituti imaju manji „prolaz“ od inostranih kuća. Mislim da je uvek jedina i prava stvar – bolje proizvesti, nego uvesti. Moramo sačuvati ono što je naše, što vredi i što je dobro. Ta naša semenska roba je veoma kvalitetna, našim institutima treba dati što veću podršku!”,  poručio je Miletić na sednici Narodne skupštine.

Sednici Narodne skupštine prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandrar Vulin, te je Miletić iskoristio priliku da upozori na prevare koje se svakodnevno dešavaju u selima nadomak Svrljiga:

“Ljudi u svrljiškim selima su uglavnom stari. Imali smo pre nekoliko dana problem sa prevarantima, koji pokušavaju da našim bakama i dekama prodaju medicinsku opremu, lažno se predstavljajući”, upozorio je Miletić na opasnost i zamolio sve građane da budu oprezni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com