Politika

Narodni poslanik Milija Miletić pozvao je SRBE SA KOSOVA DA GLASAJU (VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić, postavio je poslanička pitanja Ministarstvu za rad zapošljavanje i socijalnu politiku a ujedno je i poznavo Srbe sa Kosova da izađu na glasanje.

Pitanje koje je izazvalo najviše pažnje je ono koje se odnosi na to kada će se ukinuti član zakona o penzijskom osiguranju kojim se sankcionišu po 4 % po godini radnog staža, ukoliko žele da odu u penziju pre 65 godine jer je po zakonu to uslov i ukoliko odu i ako imaju 40 godina staža a 60 godina života mogu da odu, ali će im se umanjiti i to u celokupnom vremenu dok primaju penziju, objašnjava narodni poslanik.

Kada je donet ovaj zakon a to je bilo pre 5 godina, bila je teška finansijska situacija i Pio Fond je bio u teškom stanju, kaže Miletić.

“Ja tražim da se ovaj član zakona kojim se sankcionisu po 4% za godinu ukoliko se ode ranije od 65 godina starosti ukine i da svako onaj ko ode u penziju ranije i kada napuni 65 godina života da mu se više ne ukida penzija umanjena za određeni procenat već da prima punu penziju sve dok koristi penziju”, kaže Miletić.

Prethodni ministar je to najavio ali do sada to nije urađeno, kaže on.

Miletić je pozvao sve naše Srbe i sve koji izilaze na izbore na Kosovu da 14. februara izađu i glasaju Listu Srpska jer je to jedini način da se pomažemo, kaže.

“Tu Listu podržava i predsednik Vučić i najveći broj nas! Izađimo 14. na Svetog Trifuna i glasajmo svi, koji imaju prava za Listu Srbska jer Kosovo je Srbija a Srbija je Kosovo”, završava Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com