Društvo

Međunarodni simpozijum o posledicama NATO bombardovanja u Nišu

Drugi međunarodni simpozijum “Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999.” biće održan od 17. do 19. juna u Velikoj sali Univerziteta u Nišu.

Kako navode organizatori simpozijuma, učešće je potvrdilo više od 20 naučnika iz Srbije, Italije, Nemačke, Isrke, Rusije, Švajcarske, Grčke, a učešće su potvrdili i Domeniko Leđero, jedan od osnivača organizacije “Vojna opservatorija” u Odeljenju italijanske odbrane i advokat Anđelo Fjore Tartalja, koji je pred italijanskim sudovima zastupao italijanske NATO vojnike koji su boravili na Kosovu i Metohiji.

“Naučnici iz zemlje i inostranstva okupljeni na Simpozijumu imaju za cilj da se kroz multidisciplinarni pristup problemu dođe do što celovitijeg odgovora na pitanje kakve je posledice po živote i zdravlje ljudi i po životnu sredinu ostavilo dejstvo oružja sa osiromašenim uranijumom dvadeset godina nakon NATO bombardovanja SRJ. Simpozijum će biti posvećen novim saznanjima i rezultatima novih istraživanja u ovoj oblasti”, poručuju organizatori simpozijuma Advokatska kancelarija Aleksić, Asocijacija za bezbednost kritične infrastrukture i Pravoslavna akademija nauka, umetnosti, veština i inovacija Srbije.

Međunarodni simpozijum se ove godine održava uz podršku Ministarstva za rad i zaštitu životne sredine Republike Srbije, Ministarstva pravde Republike Srbije, Instituta za menadžment Skoplje, Fakulteta za bezbednost Univerziteta u Skoplju, Fakulteta za inžinjerijski menadžment u Beogradu, Beogradskog foruma za ravnopravnost i drugih državnih institucija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com