Zdravlje

MEĐUNARODNI DAN FIZIOTERAPEUTA: Pokreni se, oseti život

Fizioterapeuti Instituta “Niška Banja” i ove godine, 7. septembra, obeležavaju svoj dan pod sloganom “Pokreni se, oseti život”, a tim pivodom biće organizovan i javni čas vežbanja.

“Cilj nam je da pored isticanja značaja fizioterapeuta, kao jedne od veoma važnih karika u lancu svih rehabilitacionih timova za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju oboljenja iz svih oblasti medicine, ukažemo i na značaj ciljane i pravilno sprovedene fizičke aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života”, kažu u Institutu “Niška Banja”.

Javni čas vežbanja održaće se u petak 07. septembra, sa početkom u 10 časova, u parku ispred stacionara “Radon”. Osim fizioterapeuta i svih zaposlenih u ovom Institutu, aktivni učesnici ovog događaja biće i mališani iz vrtića “Biser” i učenici osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje, učenici srednje medicinske škole “Dr Milenko Hadžić” i škole “Mode i lepote” iz Niša, kao i svi oni koji žele da budu zdravi i lepi.

“Prezentovaćemo vežbe za pravilno držanje tela, koordinaciju pokreta, spretnosti i ravnoteže, ravne tabane, ukazati na značaj redovne fizičke aktivnosti u lečenju kardiovaskularnih i reumatskih bolesti, prevencije gojaznosti i šećerne bolesti, poboljšanju fizičke kondicije i ublažavanje psihičke napetosti i jačanju otpornosti na stres bilo koje vrste. Delićemo i promotivni materijal terapijskih usluga i usluga wellness centra”, zaključuju organizatori obeležavanja Mešunarodnog dana fizioterapeuta.

Međunarodni dan fizioterapeuta se u čitavom svetu obeležava od 1951. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com