Sport

Medalje i novi lični rekordi niških plivača

Na nedavno održanom letnjem prvenstvu Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji u Kragujevcu, plivači niškog PK “Sveti Nikola” zabeležili su sjajne rezultate.

Oni su u konkurenciji 326 najboljih plivača Srbije iz 38 klubova osvojili 8 medalja (4 zlatne, 2 srebrne i 2 bronzane).

Najbolji niški plivač, Andrija Petković osvojio je ukupno 5 medalja od čega 2 zlatne, 2 srebrne i jednu bronzanu. Petković je trijumfovao u disciplini 50m leđnim stilom u kategoriji starijih juniora sa vremenom 26.97, što je bilo dovoljno za osvajanje 2. mesta u apsolutnoj kategoriji.

On je ubedljivo trijumfovao i u disciplini 100m leđnim stilom u kategoriji starijih juniora sa vremenom 58.97.

U disciplini 100m kraul zauzeo je drugo mesto sa vremenom 51.78 što je ujedno i njegov novi lični rekord, dok je bronzanu medalju osvojio u u najbržoj plivačkoj disciplini 50m kraul u kategoriji starijih juniora sa vremenom 24.11 oborivši tako još jedan lični rekord.

Canić završio takmičenje sa 3 medalje i novim ličnim rekordom. Foto: PK Sveti Nikola

Uroš Canić je na takmičenju osvojio 3 odličja, od čega dva najsjajnija i jedno bronzano. On je u kategoriji mlađih juniora ubedljivo bio najbrži u disciplini 200m prsnim stilom sa vremenom 2:26.29, što je ujedno i njegov novi lični rekord!

Canić je trijumfovao i u disciplini 100m prsnim stilom sa vremenom 1:07.59, dok je na 50m prsno zauzeo 3. mesto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com