Društvo

MAME SE ORGANIZOVALE i pokrenule akciju prikupljanja benkica i pelena za porodilište

Na inicijativu mama – članica Facebook grupe „Ćaskalište za mame iz Niša“, Udruženje „Porodična filharmonija“ pokrenulo je akciju prikupljanja benkica, švedskih i tetra pelena za Porodilište Kliničkog centra Niš.

Mame su želele da obnove odeću za bebe, jer je postojeća pohabana i dotrajala. Iako postoji još stvari koje treba poboljšati, mame su rešile da se same organizuju i počnu od osnovnih stvari koje su prve i neophodne.

“Potrebno je da donirane stvari budu bez fleka i oštećenja. Mogu biti i polovne i nove stvari, ne nužno samo bele boje, ali je važno da mogu biti oprane na 90 stepeni, odnosno da se „iskuvaju“, kako bi bile higijenski ispravne”, navode u Udruženju.

Radi lakšeg i bržeg prikupljanja donacija, udruženje poziva pravna lica i preduzetnike da se uključe u akciju i postanu zvanični partneri u prikupljanju ovih neophodnih stvari za novorođenčad.

Trenutni punktovi za prikupljanje nalaze se na sledećim lokacijama.

● Turistička agencija Galileo Tours ul. Nikole Pašića 35;
● Kafe rodjendaonica Vitez Templar ul. Studenička BB;
● NiIzlog, ul. Vojvode Mišića 46.

Zainteresovani se mogu javiti putem inboks-a na zvaničnoj Facebook stranici Udruženja “Porodična filharmonija” ili mejlom na: office@porodicnafilharmonija.org .

Trenutno je potrebno napraviti punktove u sledećim delovima grada: Čalije, Trošarina, Park Svetog Save, Staro groblje, Bubanj, Kičevo, NR Jović/Branko Bjegović, Pantelej, Niška Banja.

Post na stranici se svakodnevno ažurira, tako da je moguće pratiti sve nove lokacije.

Akcija traje do 18. juna, nakon toga će biti objavljena informacija o prikupljenim sredstvima, a ista će biti donirana u najkraćem roku Porodilištu.

Udruženje “Porodična filharmonija” zahvaljuje mamama koje su inicirale ovu akciju, KC Niš i direktoru Zoranu Radovanoviću na još jednoj odličnoj saradnji i poziva sve sugrađane da svojim aktivnostima i idejama pomognu da zajedno MENJAMO SVE(S)T!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com