DruštvoKultura

Prijem za učesnike Treće likovne kolonije u organizaciji GO Medijana i Udruženja Car Konstantin

„Da se dobro, dobrim vrati!

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić ugostio je učesnike Likovne kolonije, koju najveća niška opština i ove godine organizuje u saradnji sa Multimedijalnim udruženjem umetnika „Car Konstantin“ . Likovna kolonija će trajati od 11. do 15. jula, a umetnici će u tom periodu boraviti u Odmaralištu „Gaj“ u Divljani.

“Prvu koloniju organizovali smo 2020. godine, u Parku Sveti Sava, u susret slavi Gradske opštine Medijana, Sveta Petki. Cilj je sakupljanje sredstava  za Ginekološko – akušersku kliniku u Nišu, kroz promociju kulture i likovnog stvaralaštva”, rekao je Kocić i pozvao građane i kompanije da pokažu društvenu odgovornost i učestvuju u aukcijama, koje će biti organizovane na jesen.

Po rečima jedne od učesnica kolonije, Jelene Stošić, profesorice crtanja i oblikovanja iz Niša, Divljana je izuzetno inspirativan prirodni ambijent za umetnike.

Foto: GO Medijana

“Pozivamo mlade umetnike da učestvuju u humanitarnim događajima i aktivnostima, „jer dobro se, uvek dobrim vraća“. Drugi put sam na ovoj koloniji i zahvaljujem opštini Medijana na sjajnoj organizaciji i pruženoj ruci saradnje”, dodala je Stošićeva.

Među učesnicima ovogodišnje kolonije su Goran Nikolić– Pikaso iz Doljevca, Bata Anđelković – Bata od Vučja, Jelena Stošić, Jelena Krstić, Suzana Milojević, Milovan Penkov i Boža Milić – Tisin iz Niša, Slaviša Ljubomirović iz Svrljiga, Ljubomir Cekić iz Prokuplja, Gvozden Antić iz Vladičinog Hana i Branislav Milenković – Palma iz Vučja.

 

Foto: Go Medijana

Kolonija će biti zatvorena u petak, 15. jula, u Svetosavskom parku, u 11 sati.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com