DruštvoZabava

Ljubav u doba korone

Osim što je poznat po tome da je napravio sklonište za napuštene mačke i godinama u nazad se brine o njima, prof. Kamenko Marković je nedavno zbrinuo i dva nemoćna goluba. On ih je sklonio od zime i negovao u svom stanu, a kada su ptići “raširili svoja krila” pustio ih je u prirodu gde i pripadaju. Oni, međutim nisu zaboravile onoga ko im je pomogao kada im je bilo najteže, pa mu se stalno vraćaju.

 

Prof. Кamenko Marković se priseća da je dva nemoćna goluba našao osmog decembra 2019. godine, u kasnim popodnevnim satima, u kartonskoj kutiji.

“Taj dan bio je hladan, a kasno popodne nagoveštavalo je hladnu noć. Čitavog života sam opčinjen pticama, pa se ni časa nisam dvoumio. Uzeo sam ova nemoćna stvorenja i doneo ih u svoj topli stan”, rekao je Niškim Vestima.

 

Čuvao ih je, i negovao u stanu sve do 16. februara, a onda ih je pustio, ojačale, u prirodu.

“Golubica se istoga dana vratila i nastavila da živi u Markovićevom stanu sve do 15. aprila, kada se zaljubila, i otišla da živi sa svojim izabranikom srca, divnim i gordim golubanom, boje kafe”, ističe Marković.

 

Par puta su zajedno dolazili u Markovićev satan da kljucaju žito. Sada dolaze naizmenočno pa profesor pretpostavlja da leže na jajima.

“U stanu ih čeka žito i voda. Кada se najedu, malo odmore u tom prostoru – odlete”, kažu.

 

Marković i dalje može da priđe golubici, da je pomiluje, ona se njega ne boji, njen dasa je mnogo oprezniji.

U ovo opako doba korone slavimo ljubav čoveka prema pticama, i slavimo jednu divnu ljubav ptica, koja će uskoro rezultirati mladim bićima- golubićima.

Nakon što ih je zbrinuo i negovao Nišlija Kamenko Marković pustio dva goluba u prirodu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com