Virus Korona

KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru

Od danas je obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva.

Važno je napomenuti da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci, već građani mogu koristiti i pamučne maske za višekratnu upotrebu i slično.

Što se tiče zatvorenih prostora, Krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije, kao i prodavnice i tržne centre.

Na današnjem Kriznom štabu koji se bori protiv korona virusa doneta je odluka da ubuduće brze testove na COVID 19 rade i privatne laboratorije.

Nije se ograničio broj ljudi u zatvorenom prostoru, nego kvadratura po čoveku, pa je doneta odluka da svaki čovek u zatvorenom prostoru mora da ima 3 kvadratna mera. To znači da ako je prostor od 300 kvadrata, u njemu može biti 100 ljudi.

Posete bolnicama će biti skroz zabranjene, iako realno, te zabrane nisu ni skinute.

Posete u staračkim domovima će se obavljati pod određenim uslovima. Trajaće maksimum 15 minuta.

Distanca na otvorenom povećana je sa jednog metra na metar i po.

Vlada Srbije nastaviće i u narednim danima da sa velikom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije i o svemu će redovno i blagovremeno obaveštavati građane.

Od danas Kliničko bolnicčki centar “Bežanijska kosa” postaje kovid bolnica. U te namene biće uključena i Klinika za plućne bolesti u Nišu.

Kriznom štabu pored epidemiologa, infektologa, lekara prisustvuje i premijerka Ana Brnabić,

Najozbiljnija situacija sa korona virusom, koja postaje nepovoljna, jeste u Beogradu, Tutinu u Novom Pazaru, raste broj zaraženih u Kragujevcu, a na jugu je najnepovoljnija situacija u Vranju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Za pocetak neka puste veci broj prigradskih autobusa i neka ogranice broj putnika u njima, dzab3 svi nose maske i ne pustaju klimu kada ima po 100 putnika.

  2. Tako je Ana. I neka puste normalne autobuse, a ne one “kombiće”.Konkretno mislim na prevoz za Vrelo, koji koriste putnici iz tri – četiri sela. Možete da zamislite na šta to liči???

  3. Covid-19 iliti Corona, ne postoji. Tu prevaru je, u saradnji sa vlastodrscima mnogih zemalja, smislila farmaceutska mafija. Tako da ja, sigurno je, nikada i nigde necu nosuti niti masku niti rukavice, a ulazicu gde mi se prohte. Ko god pokusa da me zaustavi, pokajace se sto se je rodio.

    1. Posto ste Vi tako pametni i slicni Vama ofajem Vam orden,a akobne zelite da nosite masku onda nista za u ljude nego samo za sumu.Uzas.

  4. Ako zelite klimu uplatite novac vozacima po 50000 dinara dnevno, jer toliko je kazna ako ukljuci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com