Društvo

KREĆE KONKURS ZA NAGRADU 11. JANUAR: Rok za predloge nedelju dana

Predlog za dodelu Nagrade “11. januar“ može podneti svaki građanin ili pravno lice u pisanoj formi, sa obrazloženjem dostignuća koje se predlaže za Nagradu. Predlozi se mogu dostavljati od 18. do 24. decembra na adresu: Skupština Grada Niša, sa naznakom “Za Komisiju za nagrade Grada Niša“ ili elektronskim putem na adresu: komisije.sg@gu.ni.rs, rekao je na sednici dr Boban Džunić, predsednik Skupštine Grada Niša.

Na trećoj sednici Komisije za nagrade Grada Niša utvrđen je tekst Javnog poziva za dodelu najvišeg priznanja Grada Niša – Nagrade „11.januar” i plan aktivnosti koji se tiče samog raspisivanja konkursa. Predsednik skupštine grada Niša, dr Boban Džunić  objasnio je da će Komisija nakon predloga birati koliko će biti dobitnika, koji dele fond od 500.000 dinara a uz to dobijaju i diplomu i statuetu “Oslobodiocima Niša”.

Dr Džunić podseća da su članovi komisije po odluci Skupštine Grada ostali nepromenjeni, a to su predstavnici Vojske Republike Srbije, Srpske pravoslavne crkve, predstavnik Univerziteta, gradonačelnica Niša i on kao predsednik komisije.

“Komisija za nagrade će se održati u periodu od 27. do 30. decembra na kojoj će biti doneta odluka o dodeli nagrade, a odluku o dodeli nagrade objavićemo u svim sredstvima javnog informisanja “, kazao je predsednik niškog parlamenta.

Podsetimo, on je najavio da će on lično i u svojstvu predsednika Komisije, ali i u svojstvu predsednika Skupštine i kao građanin predložiti da se najviše gradsko priznanje dodeli i Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru reprezentacije Srbije.

„Predložiću Piksija da bude jedan od dobitnika Nagrade 11. januar zbog doprinosa koji je dao Gradu Nišu i u predstavljanju našeg grada u svetu. Znamo koje su njegove zasluge i kao fudbalera našeg kluba, FK Radnički Niš, a znamo da je on i naš niški brend, ali i da je sada kao selektor reprezentacije Srbije doprineo da Srbija bude učesnik na narednom svetskom prvenstvu“, kazao je dr Džunić.

On ističe da su to su neki od razloga koje će navesti kada bude predložio Piksija, ali da od Komisije zavisi da li će usvojiti predlog.

“Predstavnik Univerziteta prof. dr Vlastimir Nikolić je imao drugačiji predlog, tražio je da nagrade mogu predlagati samo pravna lica, odnosno Institucije. Komisija je to većinom glasova odbila jer bismo na taj način imali svojevrsnu diskriminaciju jer ni jedno fizičko lice ne bi imalo pravo “predlaganja” ukoliko bismo takav predlog uvrstili. Slobodno mogu da kažem da je to i protiv Ustava Republike jer je Ustavom Republike Srbije precizirano da svako lice, svaki građanin naše zemlje može biti biran i ima prava da bira”.

Rok za podnošenje predloga je od 18. do 24. decembra, a konkurs će biti objavljen sutra u Narodnim Novinama.

Svečano uručenje nagrada je planirano na svečanoj sednici 11. januara 2022. godine koja će biti održana u podne u Svetosavskom domu.

JAVNI POZIV 2021

Od 1995. godine se dodeljuju najviša priznanja u Nišu nazvana “11. januar”. Ovako je bilo prošle godine. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com