Kultura

Koncert za NEZABORAV: Sve bilo je muzika (FOTO, VIDEO)

Pred prepunom salom Doma vojske sinoć je održan koncert orkestra “Impresija” sa vokalnim solistima pod nazivom “Sve bilo je muzika”. Orkestrom je dirigovao poznati sprski kompozitor i aranžer Vojkan Borisavljević, a publika je tokom dva sata mogla da uživa u hitovima koji su obeležili zlatno doba zabavne muzike u nekadašnjoj velikoj zemlji. Pred Nišlijama su pevali najbolji niški vokali, Varvara, Jelana, Oliver, Najda i Gale, a dva svoja hita otpevala su i legendarna Lutajuća srca.

Koncert je počeo instrumentalnim izvođenjem pesme Arsena Dedića “Sve bilo je muzika” , a završio se nakon skoro dva sata, Bajaginim hitom “Moji su drugovi”.

Da li zbog toga što sećaju na neka lepša vremena, ili zbog nespornog kvaliteta pesama koje su se slušale sedamsedetih i osamdesetih godina dvadestog veka, tek koncert “Sve bilo je muzika”, mamio je osmehe publike koja je napunila salu Dome vojske.

“Jedna zima sa Kristinom”, “Gori vatra”, “Potraži me u predgrađu”, “Mladosti”, “Seti se naše ljubavi”, “Da li znaš da te volim”, samo su neke od dvadesetak kompozicija koje je publika u Domu vojske pozdravljala burnim aplauzima.

Orkestrom “Impresija”, koji postoji tek nešto više od godinu dana, maestralno je dirigovao Vojkan Borisavljević. Koncert je bio podeljen u tri dela, a pevali su najbolji niški vokalni solisti Oliver Katić, Varvara Anastasavijević, Dejan Najdanović Najda, Goran Šepa Gale i Jelena Jakovljević.

Ovacije publike izavalo je pojavljivanje legendarnog niškog trija Lutajućih srca, koji je Nišlije podsetio na svoje hitove “Još malo” i “Brod za sreću” koji je, 1973. godine, komponovao maestro Borisavljević. Za kraj koncerta učesnici su zajednički izveli i Borisavljevićevu kompoziciju “A, sad adio”, koju je napisao za popularnu TV seriju “Vruć vetar.”

Frontmen niškog “Kerbera”, Gale, otpevao je i “Svetlanu”, kao i “Ratne igre” neke od najpoznatijih pesama ove grupe.

Među publikom je najviše bilo onih koji su odrastali uz jugoslovensku zabavnu muziku, pa nije čudo da su, zajedno sa solistima, pevali i znali reči svih pesama.

Da podsetimo, ovaj koncert je ljubiteljima zabavne muzike u Nišu priredio orkestar “Impresija”, pomogli su sponzori, a ulaz je bio slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com