Virus KoronaZdravlje

Kon otkrio kada možemo očekivati kraj epidemije koronavirusa

Kraj epidemije koronavirusa može se očekivati od 10. do 12. nedelje, a pre toga predstoji ukidanje vanrednog stanja, izjavio je epidemiolog dr Predrag Kon gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Kon je kazao da se stiče utisak da je virus oslabio, ali je istakao da virus neće nestati tokom toplih dana.

“Negde 10. do 12. nedelje se može očekivati da više nema nikakve epidemije, ali da nestane virus to je sve manje verovatno, tako da će se pratiti njegovo prisustvo i tokom toplijih dana, ali neće biti epidemije”, kazao je Кon.

Kon je poručio da potencijalna pretnja u sedmoj nedelji može da bude ulazak virusa u zdravstvene i socijalne kolektive, jer su ostali uglavnom zatvoreni.

“Кada budemo postupno vraćali mere moramo da vodimo računa da nas nešto ne iznenadi, neka greška. Dakle, svi oni koji treba da počnu da rade, treba da poštuju sve ono što je propisano”, izjavio je Кon.

Što se tiče kraja vanrednog stanja, Кon kaže da je to nešto što će prvo da se ukine, ali tek nakon praznika koji dolaze i vremena kada se uobičajeno okupljamo.

Kon je istakao da će se postepeno vraćati u normalan život i da ne treba da postoji strah koji se javlja sve češće da se ljudi plaše naglog uvođenja redovnog života.

“Mi se moramo vratiti u život i biće malo to drugačije i imaćemo neki prelazni period, sve će to proći”, zaključio je Кon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com