Virus KoronaZdravlje

Kon o pravilima za ulazak u zemlju: Moraće da se uradi test ili samoizolacija

Epidemiolog dr Predrag Kon u vezi sa prelaskom granica, kazao je da će različita pravila važiti u zavisnosti da li na teritoriju naše države ulazi državljanin Srbije ili strani državljanin.

Kako je Kon naveo, oni koji ulaze u Srbiju moraće da imaju PCR test na Kovid-19 koji će uraditi u zemlji iz koje dolaze maksimum 72 sata pre dolaska.

“Ako ga nemaju moraće u samoizolaciju, ako se radi o našem građaninu ili izolaciju uz zdravstveni nadzor za stranog državljanina. Ili da se on testira na našoj teritoriji, pa ako je negativan ne mora pod nadzor. Sutra imamo sastanak, to će tada da bude usvojena odluka”, kazao je Kon.

On je istakao da to još uvek nije zvanično, te da će se ova pravila i u pisanoj formi usvojiti sutra nakon sednice kriznog štaba.

Što se tiče onih koji iz Srbije putuju u inostranstvo, to će zavisiti od zahteva zemlje u koju se ulazi, rekao je Kon i dodao da će ovde biti obezbeđeni testovi po određenoj ceni, ali to još uvek nije do kraja definisano.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com