Kuhinjica

Komisbrot od tri namirnice ili obogaćen čokoladom

Komisbrot koji vam predlažemo danas možete napraviti od samo nekoliko osnovnih namirnica koje mora da ima svaka kuća u kojoj se kuva, a dodate li malo čokolade, oraha i kakao praha, dobićete pravi delikates. Možete ga peći u duguljastom uzanom plehu, ali mu ništa ne fali i da ga pečete u najmanjoj tepsiji koju imate, sem što neće imati formu komisbrota nego običnog patišpanja, kao što je na našoj fotografiji.

Potrebno je:

puna šolja za čaj belanaca (kada su najkrupnija jaja u pitanju, to je 6 komada)

šolja šećera

šolja brašna

40 ml zejtina

Opciono:

rendana korica limuna ili narandže

šaka seckanih oraha

dve kašićice kako praha ili rendane čokolade

50 gr čokolade, bilo koje

Pripremanje:

Umutiti belanca kao šne pa dodati šećer i mutiti dok se istopi. Slobodno možete mutiti i zajedno, postiže se isti efekat. Lagano dodavati brašno i zejtin i mešati varjačom.

Ukoliko koristiti i ostale sastojke, u smesu dodati rendanu koru limuna ili narandže i orahe pa polovinu smese sipati u pleh ili tepsiju. Preko toga staviti iseckanu čokoladu. U ostatak smese dodati kakao prah ili rendanu čokoladu pa izliti u posudu.

Peći na 180 stepeni Celzijusa jedno 20 minuta ako je smesa tanja, a oko pola sata ukoliko je deblja, odnosno peče se u uzanom duguljastom plehu. Budući da je svaka rerna priča za sebe, primeniti čačkalica test – kada je čačkalica koju zabodemo u testo koje se peče, suva, izvaditi iz rerne.

Napomena: volite li manje sladak kolač, slobodno količinu šećera možete smanjiti za trećinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com