Društvo

Kolektivna ostavka članova Radnog tima niškog LAF-a

 

Članovi Radnog tima za izradu novog, lokalnog antikorupcijskog plana (LAP), njih sedmoro, koje je predložio Lokalni antikorupcijski forum Niš(LAF), podneli su danas kolektivnu ostavku. U saopštenju za javnost ističu da se i nakon njihovog devetomesečnog rada i posvećenosti da se donese kvalitetan LAP, nisu stvorili čvrsti preduslovi za izbor novog tela koje bi u svom radu bilo samostalno i nezavisno.

Iako je model LAP-a propisao da je rok za usvajanje Lokalnih antikorupcijskih planova u Srbiji bio 30. juni 2017. godine, Niš još uveka nema gotov LAP, a kada će ga imati ostaje pitanje, jer je kolektivnom ostavkom članova Radnog tima niškog LAF-a, “legitimitet ozbiljno doveden u pitanje”, piše u saopštenju za javnost koje je, ispred Radnog tima potpisala Zorica Miladinović.

“Naše ostavke su upozorenje da su ovakvo nerazumevanje značaja nezavisne institucionalne borbe protiv korupcije na lokalnom nivou, kao i inertnost ili opstrukcija u procesu donošenja strateškog  gradskog dokumenta koji reguliše tu materiju- nedopustivi”, ističe se u njihovom saopštenju.

Osim Zorice Miladinović, ostavke su potpisali i Valentina Krstić, Vesna Crnogorac, Čedoslava Ristić, Lidija Vučković, Milan Jovanović i Dragan Petković.

Saopštenje za javnost u celini možete pročitati ovde: LAP, kolektivna ostavka clanova LAF u RT, saopstenje.

Da podsetimo, Grad Niš jedan od samo nekoliko gradova u Srbiji koji je još 2011. godine usvojio Lokalni plan za borbu protiv korupcije, a jedini grad u zemlji koji je imao LAF kao samostalno, nezavisno i funkcionalno lokalno antikorupcijsko telo.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com