[adrotate group="12"]
[adrotate group="11"]
Društvo

Raspisan konkurs za članove radne grupe za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana

[adrotate group="27"]

Grad Niš i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) uputili su javni poziv organizacijama civilnog društva i predstavnicima medija za podnošenje kandidature za članstvo u radnoj grupi za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana grada Niša od 2021. do 2025. godine.

Radna grupa imaće tri predstavnika medija i tri predstavnika organizacija civilnog društva.

[adrotate group="21"]
[adrotate group="13"]

Njen zadatak biće da zajedničkim radom sa Stalnom konferencijom gradova i opština i timom za realizaciju projekta „Paketa podrške za unapredjenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou“ definišu prioritete, potrebe i mere za više tematskih oblasti, a da nakon toga izrade nacrt Lokalnog antikorupcijskoj plana grada Niša (LAP).

Tematske oblasti kojima će se članovi baviti su – usvajanje propisa u organima jedinice lokalne samouprave (JLS), upravljanje sukobom interesa na lokalnom nivou, razotrkivanje korupcije kroz zaštitu uzbunjivača i kroz upravljanje prijavama i predstavkama korisnika usluga na rad službenika i organa JLS.

Tematske oblasti su i odnos izmedju JLS i javnih službi, javnih preduzeća i drugih organizacija koje JLS osniva i delom ili u potpunosti finansira i kontroliše, upravljanje donacijama koje prima JLS, dodela sredstava iz budžeta JLS za ostvarivanje javnih interesa lokalne zajednice i formiranje radnih tela na nivou JLS u okviru odobrene podrške.

Rok za podnošenje prijave za članstvo u radnoj grupi je 26. maj. Zainteresovane organizacije civilnog društva dužne su da svoje prijave dostave isključivo putem elektronske pošte na adresu projects@gu.ni.rs.

Konkursna dokumentacija dostupna je za preuzimanje na zvaničnim internet prezentacijama grada Niša www.ni.rs i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj www.investnis.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

[adrotate group="7"]
[adrotate group="8"]

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button