Politika

“Ko pali automobile funkcionerima SNS-a?”, pita se opozicija

„Niš su nekada zvali „dolinom gladi“, a danas je poznat po hapšenju političkih neistomišljenika i paljenju automobila“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša, povodom paljenja automobila direktora JKP „Tržnica“, što je drugi slučaj za tri dana, a prvi je bio automobil zamenika gradonačelnika Niša.

On kaže da je Niš definitivno postao „grad nasilja“ i da se još jednom potvrdilo ono o čemu je već govorio, a to je da u gradu na Nišavi caruje sistemska korupcija.

„Ovo je grad u kome je bitno koji će direktor koliko partijskih kadrova da udomi i koliko će tendera u svojoj firmi da „kontroliše“, objašnjava Jovanović i dodaje da je to moguće samo u onim firmama gde je još malo para ostalo pošto se ništa kapitalno iz budžeta Grada ne radi, a već je ojađen, dok su prosečne zarade manje nego u Pirotu i Kragujevcu, pa mladi masovno beže odavde.

„Ovo što se dešava sa učestalim paljenjem automobila nas neodoljivo podseća na želju da se u Nišu izazove haos i uvede prinudna uprava, a i da se sprovedu vanredni lokalni izbori zajedno sa beogradskim. Definitivno se sve radi sa jednim ciljem iz jednog centra“, zaključuje Jovanović.

I Narodna stranka smatra da je paljenje automobila rezultat obračuna u redovima vladajuće stranke

Nakon drugog paljenja automobila gradskih funkcionera SNS povezanih sa nedavno okončanim izborom direktora niških Javnih komunalnih preduzeća, jasno je da se brutalan unutarstranački obračun u redovima vladajuće stranke prelio na niške ulice.

Dejan Dimitrijević, poverenik Narodne stranke
za Gradski odbor u Nišu

Budući da nasilje zaraćenih frakcija SNS na ulicama Niša poprima razmere pravog mafijaškog obračuna, Narodna stranka u Nišu zahteva od Načelnika niške policije da se obrati javnosti i odgovori na pitanja koja zanimaju sve građane Niša: šta se čini na rešavanju ovog slučaja i da li postoje osumnjičeni i privedeni zbog ovih činova besprizornog nasilja.

Pošto je sada već jasno da nije reč o izolovanim napadima, već o obračunu organizovanih kriminalnih grupa koji u opasnost dovode živote i imovinu građana, Narodna stranka pita državne organe da li će u saniranje obračuna između frakcija vladajuće stranke u Nišu biti uključena i Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala.

Niš postao poprište međusobnog obračuna različitih frakcija u SNS-u

Povodom paljenja automobila funkcionera SNS u Nišu i njihovog međusobnog obračuna u javnosti Irena Igić, predsednik GO Pokreta za PREOKRET u Nišu je rekla:

„Veoma je opasno ovo što se dešava u Nišu. Za tri dana su izgorela tri automobila. Šta da očekuju obični građani ako se pale automobili funkcionera, i da se ta „dela“ pritom ne rešavaju? Očigledno da su u pitanju politički obračuni različitih struja unutar SNS-a, što pokazuju međusobni obračuni u javnosti. Oštro osuđujemo ova dešavanja u stilu „Divljeg zapada“ i očekujemo da policija i tužilaštvo rade svoj deo posla i da se pronađu počinioci. Pretlostavljamo, isto tako, da je Vučić juče, kada je govorio o velikim hapšenjima do kraja godine, mislio na hapšenja funkcionera upravo u svojim redovima“ – istakla je Igić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com