Virus KoronaZdravlje

KC Niš smanjuje kapacitete u kovid sistemu zbog manjeg broja obolelih

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu Zoran Perišić izjavio je da će se ove nedelje raditi na tome da krilo jednog sprata novog UKC-a izadje iz kovid sistema, jer je smanjen broj pacijenata obolelih od korona virusa. “Smanjićemo kapacitete i malo ćemo rasteretiti i osoblje, ali nisam siguran da li će se ovaj trend smanjenja broja obolelih nastaviti. Ne znamo kakvi će nastavci talasa biti”, rekao je Perišić.

U novom UKC-a su trenutno u kovid sistemu deo “sprata minus jedan”, deo nultog sprata, kao i četvrti i peti sprat. Perišić je kazao da UKS Niš ima sve lekove neophodne za lečenje kovid pacijenata, kao i reagense za laboratorijske analize.

“Znam da je valjda malo problem u Domu zdravlja, ali mi smo prihvatili sve pacijente, radimo zajedno i niko neće ostati bez potrebnih analiza”, istakao je Perišić.

Među pacijentima koji su hospitalizovani UKC-u Niš zbog korona virusa, dodao je Perišić, trenutno nema dece i trudnica. U Univerzitetskom kliničkom centru trenutno je na lečenju 127 pacijenata, što je otprilike za polovinu manje u odnosu na prvu polovinu prethodnog meseca. Korona virus je juče je u Nišu potvrdjen kod 49 osoba, a u prethodna tri meseca bilo je dana kada je broj novoinficiranih premašivao i 350.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. U domu zdravlja malo problem, ne malo nego mnogo. Izgleda da lazu coveka ili da ipak ne izlazi sa prljavim vesom kao pojedini. Tim ljudima tamo treba da se stane na put, da se sklone i da se dovede neko nov ko zeli da radi a ne da se ponasa kao da mu je fotelja dedovina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com