Zdravlje

Kada mislite da leka nema – tu je hiperbarična komora

Jedina ordinacija za hiperbaričnu medicinu Intermedic-HBO južno od Beograda nalazi se u Nišu, uspešno radi već skoro čitavu deceniju.

U ovoj ordinaciji sprovodi se metoda hiperbarične oksigeneno terapije koja podrazumeva lečenje jednim lekom – a to je čist kiseonik koji se udiše i boravi u njemu  pod pritiskom većim od atmosferskog, sve se to obavlja u specijalnim uređajima – hiperbaričnim komorama.

Foto: Intermedic-hbo

Kod nas dolaze pacijenti od kojih su i mnogi doktori digli ruke. Uz profesionalni pristup i odgovarajuću terapiju postižemo vrhunske rezultate, na taj način našim pacijentima produžimo život i učinimo ga lepšim”, kaže dr med. Dušan M. Velevski jedan od malobrojnih stručnjaka za hiberbaričnu medicinu u Srbiji.

Ordinacija Intermedic-HBO  ima  opremljen  prostor koji ispunjava sve tehničke i one profesionalne uslove koji zadovoljavaju najviše standard u hiperbaričnoj medicine. Niška ordinacija poseduje jednomesnu savremenu hiperbaričnu komoru sa najmodernijom opremom.

Foto: Intermedic-hbo

“Lečenje kiseonikom postiže se pre svega povećana količina ovog gasa u tkivima i organima, tako je povećana i cirkulacija krvi. Kiseonik pomaže da zarastaju rane i kosti, antidematozan učinak je značajan kao i smanjenje otoka. Povećan imunitet normalan je sled događaja uz antioksidativnu zaštitu organizma povećano je delovanje antibiotika, hemoterapeutika, diuretika i drugih lekova”, kaže doktor Velevski za Niške Vesti.

On dodaje da povećana količina kiseonika u organizmu usporava starenje ćelija, ubrzava regeneraciju nervnog tkiva uz poboljšanje kondicije a preporučuje se sportistima za oporavak i svima kojima je potrebna antistres terapija.

Ovo su slike pacijenata koji su spas pronašli u niškoj ordinaciji.

Ono čime  može da se pohvali niška ordinacija su znatno niže cene od onih koje su na snazi u glavnom gradu. Na taj način usluge hiperbarične komore pristupačnije su mnogima.

Foto: Intermedic-hbo

“Uskoro očekujemo da nam usluge budu priznate od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, što će značiti da Nišlije ne moraju više da putuju u Beograd kako bi dobili svoju terapiju na račun države”, kaže Velevski.

INDIKACIJE za lečenje hiperbaričnom komorom:

– Akutno trovanje ugljen monoksidom
– Ronilačka bolest (dekompresiona barotrauma i vazdušna embolija)
– Gasna embolija i gasna gangrene
– Kraš sindrom
– Opekotine i promrzline
– Infakcije mekih tkiva i anaerobne infekcije
– Osteomijelitis
– Dijabetes i komplikacije dijabetesa:dijabetična vaskulopatija, dijabetično stopalo I dijabetična gangrena
– Nezarastajuće rane
– Hepatit i ciroza jetre
– Vrtoglavice, glavovbolje i migrene
– Neuropatije i polineuropatije
– Multipla skleroza
– Autizam kod dece

Foto: intermedic-hbo

HBOT ima snažan antistres efekat. Oslobađa od hroničnog zamora i stresa, mnoge dame koriste hiperbarične tretmane za podmlađivanje jer se upotrebom kiseonika pod pritiskom koži vraća elastičnost i mladalački izgled, potpomaže se uklanjanje strija i celulita.

Ordinacija Intermedic-HBO  nalazi se na Keju Mike Paligorića 20, a više informacija mogu se dobiti na telefone 018 290 999, 064 613 72 79 i 063 876 90 31 i na email: info@intermedic-hbo.rs.

www.intermedic-hbo.rs

Foto: Intermedic-hbo; dr Dusan M. Velevski

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com