Sport

Još dva pojačanja stigla u “Železničar”

Nakon što su na poziciji srednjeg beka pronašli zamenu za Mladena Krsmančića koji je napustio redove niškog kluba, u Rukometnom klubu “Železničar” nadomestili su i odlazak najboljeg strelca Milana Đukića dovođenjem Pavla Banduke. Pored njega u “Želju” se vratio Aleksandar Pavlović.

Banduka ima 21 godinu, igra na poziciji desnog krila i dolazi iz pančevačkog Dinama. Prethodne sezone nastupao je i u SEHA ligi, a pružao je odlične partije i tokom plej-ofa, posebno se istakavši na utakmici koju je Dinamo igrao protiv Železničara u Nišu. Stiže kao zamena za Milana Đukića,koji je zvanično prešao u redove Eurofarm Rabotnika iz Bitolja.

“Pošto sam osetio čari igranja u SEHA ligi, raduje me da ću ponovo nastupati u toj konkurenciji. Dolazak u Niš kao nadaleko poznati rukometni grad predstavlja veliki izazov, većinu igrača i lično dobro poznajem, rečeno mi je da klub ima najviše ambicije na domaćoj sceni i sve su to bili razlozi da bez mnogo razmišljanja prihvatim ponudu Železničara.” istakao je Pavle Banduka.

Dvadesettrogodišnji Pavlović je karijeru počeo u „Želji“, ali taman kada je postao standardni prvotimac i juniorski reprezentativac, morao je da napusti Niš, jer je klub zapao u ozbiljne probleme te 2016. godine. Sezonu i po proveo je u Crvenoj zvezdi, a prethodne sezone nastupao je za Belu Palanku u Super B ligi, gde je bio najbolji strelac. Polivalentan je rukometaš, jer može podjednako dobro da odgovori obavezama na pozicijama levog krila i srednjeg beka.

“Vratio sam se kući! Doduše, malo zaobilaznim putem, ali beskrajno sam srećan, jer sam ponovo u klubu koji me je i načinio igračem, ali su okolnosti sada neuporedivo bolje. Vidim da se sklapa mlada, moderna ekipa, ja sam tu da pomognem gde god bude trebalo. Nastupi u SEHA ligi predstavljaće veliko iskustvo, a ja se pre svega nadam da ćemo sledeće sezone doći do titule, koja je sada momcima nesrećno, za dlaku izmakla” kazao je popularni Acko.

Podsećamo, Železničar se nedavno pojačao trojicom igrača na pozicijama srednjeg beka, pivota i golmana a saradnju sa klubom na još 3 godine produžili su Vladimir Jevtić i Nemanja Milovanović. U klubu su zadovoljni dosadašnjim pojačanjima.

“Doveli smo dva izrazito talentovana rukometaša, vratili jedno „niško dete“, sa obojicom potpisali dvogodišnji ugovor, što pokazuje naše ambicije da iduće sezone imamo dobru, mladu ekipu, a da, istovremeno, stvaramo tim na duže staze.” istakao je Ivan Šmigić, direktor Železničara.

Izvor: http://rkzeleznicar-nis.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com