Sport

“Želja” jača igrački kadar

Nakon uspešno završene sezone u kojoj su osvojili sedmi po redu trofej nacionalnog Kupa i vicešampionsku titulu, čelnici “Železničara” posvetili su se jačanju igračkog kadra. U redove niškog kluba pristižu dva iskusna pojačanja – pivotmen Dejan Babić i srednji bek Stefan Janković, a klub je nedavno pojačao i golman Darko Stošić.

Dvadesettrogodišnji Babić jedan je od najboljih domaćih igrača na ovoj poziciji, kao i kandidat za reprezentaciju Srbije na predstojećim Mediteranskim igrama u Španiji. On je do prelaska u redove vicešampiona države bio kapiten Crvene zvezde.

 

Foto: RK Železničar 1949

“Prelazak u redove Železničara poklapa se sa mojim ambicijama da napredujem u karijeri. Oduvek mi je bilo lepo kada sam igrao u Čairu, a verujem da će nastupi u punoj dvorani u SEHA ligi predstavljati neponovljiv doživljaj. Verujem da ćemo imati sastav za najviše ciljeve, da možda ispravimo i ono što je“Želji“ izmaklo u tek okončanoj sezoni.” rekao je Babić za klupski medij.

On je dodao da mu je drago što će činiti tandem sa Vladimirom Jevtićem, sa kojim je trenutno saigrač i u mediteranskoj selekciji, a koji je nedavno stavio paraf na novi trogodišnji ugovor sa “Željom”.

Odlaskom kreatora igre niške ekipe Mladena Krsmančića u špansku Anaitasunu, upražnjeno je mesto na poziciji srednjeg beka, pa su Nišlije rešenje pronašle u dvadesetšestogodišnjem Stefanu Jankoviću, igraču sa iskustvom igranja na Svetskom prvenstvu (Katar,2015.)

“Jako mi je drago da dolazim u klub velike tradicije, kroz koji je prošlo toliko slavnih imena jugoslovenskog rukometa. Veoma sam dobro upoznat sa stanjem u mom novom klubu. Kao Feniks se podigao iz pepela pre godinu dana, gotovo čitave sezone bio lider u domaćem šampionatu, osvojio Kup Srbije, na kraju mu je titula izmakla za jedan gol. Reč je, dakle, o jednom ozbiljnom projektu, a koliko nastupi za Železničar mogu da doprinesu jednom igraču pokazuje i broj reprezentativaca koji su Nišlije izbacile ove godine.” izjavio je Janković po dolasku u klub.

Pre njih ugovor je potpisao i Darko Stošić, golman rođen 2000. godine, kadetski reprezentativac Srbije.

Foto: RK Železničar 1949

“Ovo je potez koji će mnogo doprineti mom napretku. Raditi u ovakvom klubu, sa ljudima kao što je, recimo, Dejan Zlatanović, jedan od najboljih čuvara mreže u Srbiji, za mene je izuzetna čast. Prethodne dve sezone branio sam za Topličanin u Super B ligi, gde ima dosta igrača koji imaju više godina karijere, nego ja života, tako da će mi to iskustvo dosta pomoći da se dobro snađem u Nišu. Jedva čekam da se priključim novim saigračima, i to odmah nakon što se vratim sa Evropskog kadetskog prvenstva u Hrvatskoj, gde ću braniti boje Srbije” kaže Stošić.

Osim pomenutog Jevtića ugovor sa klubom produžio je i levi bek Nemanja Milovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com