Sport

Još dva nova imena u niškoj “Želji”

Redove povratnika u elitni rang takmičenja pojačala su još dva igrača. Golman Janko Gemaljević i levo krilo Dušan Mirić nova su imena u niškoj “Želji”.

Ostalo je nešto više od dvadesetak dana do početka takmičenja u Superligi, a  Nišlije polako kompletiraju ekipu. Proteklog vikenda Gemaljević i Mirić potpisali su nove ugovore.

Gemaljević je do sada nastupao u “Slogi” iz Požege, a ranije je bio golman kragujevačkog Radničkog. Rođen je 1994. godine, visok 190 centimetara. Bio je član mlađih reprezentativnih kategorija Srbije i, sa Dejanom Zlatanovićem u tandemu, uz mladog Miloša Lazića kao treću opciju, trebalo bi da predstavlja udarnu snagu Železničara u narednoj sezoni.

“Već neko vreme treniram sa ekipom, prezadovoljan sam uslovima, načinom rada, novim saigračima i stručnim štabom. Verujem da ćemo se Dejan i ja odlično dopunjavati i da ćemo pomoći ekipi da ostvari zapažene rezultate. Ali, treninzi su jedno, a utakmice nešto sasvim drugo i jedva čekamo da i one počnu, pa da vidimo prave domete našeg novog sastava”, istakao je Janko Gemaljević.

I Dušan Mirić je, kao i Gemaljević, Krsmančić i Spasić, nastupao za Slogu iz Požege, mada u Niš zvanično stiže iz Crvenke, u kojoj je i počeo karijeru. Rođen je 1991. godine, a natprosečnom visinom (191 cm) za krilnog igrača, predstavlja veoma zanimljivo pojačanje za sastav trenera Josifa Petkovića.

“Mislim da je ovo veliki korak napred u mojoj karijeri. Prvi utisci su fenomenalni, mada većinu igrača poznajem od ranije i već smo nastupali zajedno. Ambicije su visoke i verujem da smo kadri da ih ispunimo”, optimista je Mirić.

Nišlije iz dana u dan rastu kao tim i pripremaju se da u punoj snazi naprave povratak na rukometnu igračku scenu. Podsećamo da u 1. kolu gostuju ekipi Obilića u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com