Sport

Iz dana u dan sve jači: RK “Železničar” spreman za veliki povratak!

Rukometni klub “Železničar” vraća se ove godine na velika vrata. Od naredne sezone oni će nastupati u najjačem domaćem prvenstvu, Superligi Srbije.

Odluka je izglasana na Skupštini Rukomentnog saveza Srbije, a “Želja” je popunila upražnjeno mesto Vojvodine, koja se izborila za takmičenje u regionalnoj ligi.

U najjacem sastavu za sam vrh tabele: novi RK “Zeleznicar”. Foto: https://www.facebook.com/rkzeleznicarnis/

Šestostruki osvajač nacionalnog Kupa je poslednje dve godine bio u velikim finansijskim problemima, a zbog nemogućnosti da plate suspenziju Arbitražne komisije Rukometnog saveza Srbije ranije im je izrečena i zabrana takmičenja za sezonu 2016/2017.

“Železničar” je ubrzo nakon toga dobio dozvolu da se ponovo takmiči u elitnom rangu a kaznu je platio novi sponzor kluba, o kojem će biti reči u narednom periodu.

Od prvog dana priprema, u redove “Želje” počela su da dolaze zvučna imena rukometa, pa su tako niški tim pojačali Đorđe Spasić – levo krilo, pivoti Vladimir Jevtić i Vlada Mitić, zatim Andrija Mađar, Milan Vučković, Nikola Milošević i Mladen Krsmančić (najbolji strelac regularnog dela Super lige) – levi bekovi, Žarko Petković i iskusni internacionalac Miloš Padežanin – srednji bekovi, potom golmani Dejan Zlatanović (koji je 2014. poneo titulu najboljeg igrača u Srbiji) i Filip Dražić, na poziciji desnog beka Žarko Barjaktarević, a tu su i mladi igrači Nikola Milutinović, Miloš Lazić, Predrag Mijatović, Nikola Ivanović i Đorđe Virijević.

Za novog trenera postavljen je iskusni stručnjak Josif Petković. Novi šef struke bio je krilo “Želje” u periodu kada je ovaj tim igrao u finalu Kupa pobednika kupova Evrope 1978. Vodio je i muške i ženske klubove, a važio je i za najuspešnijeg “stranog” trenera u Makedoniji. Predvodio je i mušku i žensku reprezentaciju ove zemlje, kao i nekoliko klubova, među kojima i Kometal Gjorče Petrov, koji je doveo do finala Lige šampiona.

Rukometni klub “Železničar” se ozbiljno priprema za sezonu koja počinje 23. septembra kada će u 1.kolu gostovati Obiliću. Sudeći po ovakvom pristupu pripremama i brojnim zvučnim pojačanjima, niški tim će od prvog dana pretendovati za sam vrh tabele i veliki povratak na rukometnu scenu.

Grad Niš, koji je poznat kao “grad rukometa” i hala “Čair” poznata kao “neosvojiva tvrđava” za naše “Orlove”, svakako zaslužuju da imaju predstavnika u najjačem rukometnom prvenstvu.

Raspored takmicenja u Superligi Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com