Društvo

Javite se: Konkurs za mlade otvoren do 10. maja

Konkurs za projekte za mlade otvoren je ove nedelje, i traje do 10. maja, najavili su u Savetu za mlade Skupštine grada Niša. Oni pozivaju sve nevladine organizacije da se jave na ovaj konkurs, predlože svoje ideje, kako bi se kvalitet života mladih u gradu poboljšao.

“Ove godine je iz gradskog budžeta izdvojeno tri i po miliona dinara za omladinske projekte, što je više nego ranije, kaže Dušan Ćirić iz Saveta za mlade. Pozivam sve organizacije i nevladin sektor da se jave i aktivno učestvuju u kreiranju omladinske politike u Nišu,” naglašava Ćirić.

Na sednici Saveta za mlade, koja je održana u svečanoj Sali Skupštine grada Niša, istaknuto je i da je neophodno da se mora aktivno učestvovati i u povećanju stepena bezbednosti mladih u gradu.

“Svedoci smo da je bezbednost mladih na najnižem nivou, i da svi moramo da doprinesemo većoj sigurnosti mladih. Poslaćemo zvanični mejl Ministarstvu pravde, i predložiti pooštrenje kazni za maloletničke prestupnike,” kaže Dušan Ćirić.

Savet za mlade broji šesnaest članova, i zasedaće najmanje jednom mesečno i u narednom periodu, najavljuju u Savetu za mlade Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com