Društvo

Japanski privrednici u poseti Nišu

Predstavnici vodećih japanskih kompanija među kojima su Toyo Tires, Itochu Corporation, Takeda Pharmaceuticals, Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Electric boravili su u Nišu kako bi se upoznali sa potencijalima i kapacitetima u cilju ostavrenje potencijalne poslovne saradnje.

Nakon posete Gradskoj kući, obilašli su Naučno-tehnološki park Niš gde je gradonačelnica sa svojim saradnicima privrednicima Japana predstavila povoljan poslovni ambijent i upoznala ih sa potencijalima grada, njegovim položajem i razlozima koji mogu opredeliti potencijalne japanske investitore da svoj kapital ulože u Nišu.

Sastanak u Gradskoj kuci

“Japanske kompanije su sve prisutnije u Srbiji sa investicijama koje premašuju 2,5 milijarde dolara”, rekao je predsednik Japanske poslovne alijanse u Srbiji Goran Pekez.

Sastanku je pored predstavnika NTP Niš prisustvovao i Klub privrednika Naisus,kao i kompanije članovi Naučno- tehnološkog parka Niš.

„Trenutno posluju 33 kompanije sa preko 600 ljudi, tako da možemo respektabilno prezentovati neka tehnološka dostignuća kompanija, pre svega naših članica.  Imali smo prilike da razgovaramo i sa predstavnicima JICA-a, odnosno japanske razvojne agencije , koja je nama vrlo interesantna kao partner za pružanje podrške takođe razvoju inovacionog i startap eko sistema u Nišu i regionu“, rekao je Ranđelović, pa pojasnio svoja nadanja:

“Nadam da će oni otići iz Niša sa pozitivnim impresijama, jer ovde se radi i o potencijalnim investitorima i o transferu tehnologija i o potencijalnim i o dugoročnim strateškim partnerstvima, možda i o nekom potencijalnom razvojnom pomoći sa nekom japanskom agencijom”, objasnio je Ranđelović.

Prema rečima Aleksandra Milićevića , direktora regionalne privredne komore, sama činjenica da ovako velika delagacija poput Japanske boravi u Nišu, govori o tome da kao region postajemo sve popularniji, jer ovo nije jedina delegacija koja je u poslednje vreme posetila naš region, što dovodi do velikih investicija.

On se nada, da će dodatna vrednost ostvarivanja proizvodnje u  našim fabrikama dovesti do toga da se sve više tehnologije implementira i samim tim da naš region postane sve važniji za Republiku Srbiju dolaziti pojedinačno i sa konkretnim idejama, kao i konkretnim projektima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Хааахахахаххаааа! Јадни људи. Побегли су у шоку након доласка овде.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com