Virus KoronaZdravlje

Janković: Klinički centar “Niš” spreman za treći talas

Pomoćnik direktora Kliničkog centra “Niš” Radmilo Janković izjavio je danas da je u toj ustanovi trenutno hospitalizovano 30 pacijenata, a da se šest pacijenata nalazi u jedinici intenzivne nege, od kojih je troje na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

 

“Situacija je stabilna ukoliko bismo je uporedili s nekim trenucima koje smo imali ranijih meseci. Međutim, očigledno je da situacija počinje da se komplikuje. Juče smo imali dvocifren broj pregleda. Povećava nam se i prijem pacijenata iz Niša”, navodi dr Janković za RTS.

Dodaje da od juče u punom kapacitetu radi Infektivna klinika i stacionar intenzivne nege.

“Dva pacijenta smo već primili u stacionar na Infektivnoj klinici”, naveo je Janković i dodao da treći talas očekuju potpuno spremni. “Imamo 160 odvojenih kiseoničnih mesta koja su potpuno spremna za prijem kovid pacijenata bez ikakvog remećenja rada Kliničkog centra. Ti kapaciteti će prvenstveno biti na Infektivnoj klinici, koja sada ima kapacitet od 52 mesta u stacionaru i intenzivnoj nezi i još otprilike 120 mesta u novoj zgradi Kliničkog centra”, objasnio je dr Janković.

Dodaje da će se čuti sa direktorima bolnica u Vranju, Leskovcu, Pirotu i Zajačaru, koje su bile kovid bolnice, da vidi kakva je situacija tamo.

“Bilo bi dobro da se sistem, koji je dobro funkcionisao u julu i avgustu, nastavi, da oni primaju lakše pacijente kako bi Kliničkom centru ‘Niš’ dali mogućnost da se usredsredi na lečenje najtežih pacijenata”, zaključio je dr Janković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com