Društvo

Izmešta se Suvodolski potok zbog planirane izgradnje fabrike

Problem sa poplavama koji su zbog izlivanja Suvodolskog potoka imali stanovnici Brzog Broda uskoro će biti rešen. Zahvaljujući izgradnji fabrike “Palfinger proizvodnja doo”, potok će biti izmešten. Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju grada Niša Zorana Prokića, urbanistički projekat je već urađen.

 

“Na toj lokaciji je u toku priprema za izgradnju fabrike Falfinger. U toku je izmena jednog dela planskog dokumenta koji će definisati novu trasu Suvodolskog potoka”, kazao je Prokić.

Dodao je da je već počela izgradnja saobraćajnice u toj industrijskoj zoni, a nakon toga, sledeći korak je izmeštanje potka.

“Redosled je takav da se prvo imovinski odnosi regulišu, zatim će glavni urbanista grada i Komisija za planove dati predlog izmeštanja Suvodolskog potoka”, objasnio je Prokić gostujući na televiziji Zona plus.

Suvodolski potok preseca Brzi Brod, jedno od najvećih naselja u Nišu. Ovaj potok u letnjem periodu ostaje bez vode, ali zato tokom perioda obilnih kiša ovaj vodotok višestruko nabuja pa je dolazilo i do izlivanja ako smeće zapuši odvode na brojnim propustima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com