Društvo

Izlio se Suvodolski potok. Poplavljena pojedina dvorišta i kuće u Brzom Brodu (FOTO)

Stanovnici Brzog Broda, pored čijih kuća prolaz Suvodolski potok, ponovo su usled jake kiše poplavljeni. Kažu džakovima brane svoje kuće od veće štete i podsećaju na obećanja da će ovaj potok biti izmešten.

Ponovo najveći problem imaju stanovnici ulice Vladimira Milića. Prema rečima stanovnika Nebojše Jovanovića najveći problem imaju oni čije su kuće na desnoj strani ulice.

“Voda je ušla u oko desetak kuća i dvorišta. Mi smo se organizovali, stavili džakove, ali to nije trajno rešenje. Potok se na pojedinim mestima izlio i u centru naselja, ali najviše kod vodovoda, pa je ta voda krenula ka našim kućama. Cele noći smo se borili sa vodom”, priča Jovanović.

On podseća da je urađen projekat za izmeštanje Suvodolskog potoka, ali nažalost radovi nisu u planu za ovu godinu. To bi bilo jedino rešenje za stanovnike Brzog Broda. Definisana je nova trasa potoka, a kada će se on i izmestati još uvek je nepoznato.

Foto: Nebojša Jovanović

Suvodolski potok preseca Brzi Brod, jedno od najvećih naselja u Nišu. Ovaj potok u letnjem periodu ostaje bez vode, ali zato tokom perioda obilnih kiša ovaj vodotok višestruko nabuja pa je dolazilo i do izlivanja ako smeće zapuši odvode na brojnim propustima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com