DruštvoKultura

Izložba selfi fotografija o kulturnom nasleđu

U EU info kutku u Nišu 24. oktobra u 12 sati biće otvorena izložba selfi fotografija o kulturnom nasleđu. Izložba je deo obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa, a selfiji su nastali kao rezultat nagradnog foto-konkursa “Delimo kulturno nasleđe” koji je trajao od 16. aprila do 21. maja 2018. godine.

Na izložbi će biti predstavljeno 20 najoriginalnijih selfija nastalih na putovanjima takmičara po Evropi. Budući da je fotografisanje pametnim telefonima i pravljenje selfija u digitalnom vremenu neizbežno, svrha takmičenja je upotreba selfi-manije u promovisanju mesta srpske i evropske kulturne baštine kroz fotografiju.

Dobitnik prve nagrade na ovom takmičenju je Nišlija, Nikola Dopuđ koji će na otvaranju izložbe preneti svoja iskustva iz takmičenja.

Izložba selfija „Delimo naše nalseđe“ biće otvorena do 9. novembra 2018. godine.

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”, obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com