Politika

Izjava gradonačelnika Niša povodom saopštenja Saveza za Srbiju o otkazivanju tribine

Povodom otkazivanja tribine Saveza za Srbiju, koja je trebalo da se održi u sali Simfonijskog orkestra, i saopštenja jedne i druge strane koja su prethodnih dana izlazila u medijima, oglasio se i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Saopštenje gradonačelnika prenosimo u celosti:

“Ne postoji ni trunka istine u navodima koje u javnost već danima iznose predstavnici opozicionog bloka – Saveza za Srbiju. Grad Niš je uvek bio dobar domaćin svakome ko je uredno i na vreme prijavljivao organizovanje svojih skupova, bez obzira kojeg i kakvog su karaktera. Optužbe da „Savezu za Srbiju“ navodno nije dozvoljeno organizovanje planiranih političkih aktivnosti u Nišu, neosnovane su i neistinite – nikada, ni od koga i ni jednim aktom taj isti savez nije zatražio korišćenje i zakup prostora Simfonijskog orkestra. Ni od same ustanove, niti od bilo koga u gradu.
Kako to nije prvi put da opozicija bez ikakve osnove napada naš grad, ustanove u njemu i aktuelno rukovodstvo Niša, postavljam pitanje kakav je cilj tih napada i nastojanja da se istin zameni neistinom. I odgovoriću: Njihov cilj je da posumnjamo u ono što vidimo i da verujemo u ono što nam oni kažu. Izreka glasi: „Kultura je mera“. Ovde, međutim, kulture nema, jer se izmišlja i govori neistina kako bi se iskrivila stvarnost i stvorila lažna slika u javnosti. Oni, koji bi žarko želeli da se prihvati ta njihova lažna slika, ubeđeni su da mogu da manipulišu građanima i smatraju da je narod večiti maloletnik. I, naravno, hteli bi da oni budu večiti staratelji tog istog naroda. Iako su, što je takođe poznato, u prošlosti vodeći ovu zemlju uništili sve što je vredelo i što su mogli.
Jasno je kao dan da je na sceni pokušaj izazivanja nestabilnosti i da se stabilna atmosfera pretvori u nepoverenje, kako bi ućarili oni koji se u smutnim vremenima mnogo bolje snalaze nego u u periodima političke stabilnosti. Zato otvoreno pitam: „Čemu pominjanje vatre, ako vatre nema“?
Kako se baš u isto vreme dogodilo da u Narodnoj skupštini poslanik Srđan Nogo iz opozicionog Pokreta Dveri, koji je u Savezu za Srbiju, skandalozno preti vešanjem premijerke Ane Brnabić u centru Beograda, a potom i ubistvom predsednika Republike Aleksandra Vučića, vraćajući Srbiju u najmračnija i najtragičnija vremena sa početka Drugog svetskog rata i ranijim periodima, a Boško Obradović čelnik tih istih Dveri dan ranije pozivao oficire i vojsku na puč, odnosno na nasilje, u svoje i ime svih građana Niša izražavam čvrsto verovanje da će nadležni državni organi i cela srpska javnost stati na put i suprotstaviti se ovom i ovakvom nasilju na javnoj političkoj sceni naše zemlje.
Mi u Nišu, koji se posle strahovitog propadanja i za kratko vreme kao ptica feniks izdigao iz pepela, imamo posebne razloge da i u ovom trenutku, a iz veoma dobro poznatog, velikog i kontinuiranog angažovanja i nesebične pomoći koju je naš grad dobio od vrha naše države u prethodnih nekoliko godina za svoj razvoj u svim oblastima rada i života i za definitivan izlazak iz višedecenijske krize, pružimo punu podršku i premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i stanemo u njihovu odbranu protiv pojedinaca i grupa koji nametanjem nasilja i ne prezajući ni od čega, pokušavaju da realizuju naloge svojih stranih poslodavaca i donatora da se destabilizuje naša zemlja.
Gospodo iz opozicije, podsećam vas na poznatu izreku – „Nasilje i zagovaranje nasilja su uvek poraz.”

Podsetimo, tribina Saveza sa Srbiju trebalo je da se održi u petak u sali Simfonijskog orkestra, što je i najavljeno preko društvenih mreža. Međutim, tribina je otkazana jer, kako tvrde iz Simfonijskog, Savez za Srbiju nikada nije podneo nikakav zahtev za održavanje tribine, dok iz Saveza kažu da je sve bilo dogovoreno i da im je tribina otkazana nekoliko dana pred održavanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com