DruštvoKultura

Italijanski filmovi pod zvezdama

Mladi ambasadori i Italijanski institut pozivaju Nišlije da isprate ciklus filmova „Francuski filmovi pod zvezdama“ koji će se održati od 16. do 18. avgusta od 21h u bašti kafića Labeerint u Nišu.

Svi filmovi su sa srpskim titlom i ulaz je slobodan! Projekcije filmova se organizuju u okviru projekta „Letnji bioskop za sve“ koji Mladi ambasadori realizuju uz podršku Grada Niša.

Na programu:

  1. avgust u 21.00

Preduzetnik / L’industriale

Četrdesetogodišnji inženjer Nikola Ranjeri, vlasnik fabrike koja je na korak od bankrota, ne može više da dobije kredit u banci kako bi poboljšao finansijsku situaciju. Dok je obećanje udruživanja sa jednom nemačkom firmom koja bi mogla da spasi fabriku sve neizvesnije, zbog tvrdoglavosti i ponosa odbija finansijsku pomoć bogate tašte koja bi mogla da ga spasi. Italija koja je prikazana u ovom filmu je Italija velike ekonomske krize poslednjih godina, zemlja preduzetnika pod bankrotom. Dok radnici pokazuju razumljivu zabrinutost za svoju budućnost, supruga Laura je sve udaljenija. Industrijalac tako počinje da sumnja u njenu vernost i kreće da prati svaki njen korak.

Režija: Đulijano Montaldo (Giuliano Montaldo)

  1. avgust u 21h

Hotel „Meina“ / Hotel Meina

Kako će Nemci reagovati na primirje od 8. septembra 1943. godine, zbog kojeg ih Italija izdaje i staje na stranu savezničkih snaga? Ovo su uznemirujuća pitanja koja sebi postavlja grupa od 16 italijansko-grčkih Jevreja evakuisanih u hotelu Meina.

Režija: Karlo Licani (Carlo Lizzani)

  1. avgust u 21h

Patov nestanak / La scomparsa di Patò

Zasnovana na istorijskom romanu Andrea Kamilerija “Nestanak Patoa” priča je smeštena u Vigati, gradu koji fanovi detektiva Montalbana dobro poznaju… ali godina je 1890. Dva detektiva istražuju nestanak Antonia Patoa.

Režija: Roko Morteliti (Rocco Mortelliti)

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com