Društvo

Inkluzivna predstava i građanski forum “(Ne)Inkluzivna priča” na Filozofskom fakultetu u Nišu

Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša Vas organizuje inkluzivnu predstavu “(ne)Inkluzivna priča” i građanski forum u okviru projekta “Inkluzivnim obrazovanjem do inkluzivnog društva”. Predstava i forum biće održani u sredu, 18. septembra 2019. godine od 15,00 časova na Filozofskom fakultetu u Nišu, u amfiteatru broj 301 (III sprat).

Cilj izvođenja inkluzivne predstave i građanskog foruma je predstavljanje trenutnih izazova u oblasti inkluzivnog obrazovanja u Nišu, kao i pokretanje diskusije sa građanima o problemima inkluzivnog obrazovanja i merama za njihovo rešavanje na lokalnom nivou, navode organizatori.

Nakon prikazane predstave i izlaganja projekta prisutni učesnici će imati mogućnost da diskutuju o prikazanim problemima u predstavi kao i o merama koje treba preduzeti radi njegovog unapređenja i podrške koju bi lokalna samouprava trebalo da obezbedi da bi prava dece na obrazovanje bila u potpunosti ostvarena.

Na forumima će se prikupljati mišljenja i predlozi građana, kako bi se isti objedinili i uvrstili u dokument Predlog praktične politike sa preporukama, koji će biti dostavljen svim relevantnim institucijama i zainteresovanim stranama na lokalnom nivou.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com