Društvo

Humanitarno licitiranje na Amfiteatru nišavskog keja

Studentska Asocijacija NOVA i Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu organizuju humanitarnu licitaciju na Amfiteatru nišavskog keja. Licitacija će se održati u utorak, 24. aprila sa početkom u 20 časova.

Licitiraće se knjige, vaučeri različitih sponzora i paketi iznenađenja, sportski dresovi i rekviziti.

Putem akcije “Licitiraj na keju” u humanitarne svrhe je do sada sakupljeno preko 400 000 dinara, od čega je, samo prošle godine sakupljeno 220 000  dinara.

Iz razgovora sa Udruženjem za socijalni rad grada Prokuplja i psiholozima, došli smo do zaključka da je pomoć trenutno najneophodnija Simić Mladenu iz Prokuplja, koji ima 7 godina i boluje od cerebralne paralize. Pored toga, situaciju otežava i činjenica da mu je otac, takođe, zbog zdravstvenih problema nezaposlen, a majka na Institutu za majku i dete sa Mladenom“ – navodi Lazar Joksimović, predsednik resora za humanitarni rad na Ekonomskom fakultetu.

Do sada su, za ovogodišnju licitaciju, predmete poslali: Viktor Troicki, Olga Danilović, Andrija Gerić, Tamara Radočaj, Neguj mo srbski jezik, Sava Ranđelović, Gojko Pjetlović, Stevan Živković, Dušan Petković, Aleksandar Jovanović, Saša Stojanović, igrači Crvene Zvezde i mnogi drugi.

Akciji su se prošle godine priključili: Milica Dabović, TROPICO BAND, Amadeus band, Oliver Katić, Andrija Živković, Vuk Kostić, Sergej Trifunović, Rukometni savez Srbije, Milorad Čavić, Studentsko kulturni centar Niš, Akademsko pozorište, Narodno pozorište Niš, Legea i mnogi drugi…

Tada su najlicitiraniji bili dresovi fudbalera Andrije Živkovića, košarkaša Stefana Jovića, košarkašice Milice Dabović i oprema plivača Milorada Čavića. Dres proslavljenog niškog fudbalera Živkovića prodat je za 20.500 dinara, a kupac ga je poklonio malom Davidu za kojeg je prikupljana pomoć, jer je njegov vatreni obožavalac.

„Pozivamo studente i sve ljude dobre volje da u utorak dođu na Amfi i pokažu svoju humanost“ – poziva Joksimović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com