Društvo

Humanitarni bazar za dve učenice Elektrotehničke škole Mija Stanimirović

Učenici Elektrotehničke škole Mija Stanimirović iz Niša organizuju humanitarni bazar za školske drugarice u subotu 5. marta, ispred Banke dobročinstva u Obrenovićevoj ulici u vremenu od 10 do 18 sati.

Natalija i Iva Bašović su sestre i učenice Elektrotehničke škole Mija Stanimirović, Natalija je učenica trećeg a Iva prvog razreda.

One boluju od Fridrihove ataksije i ugrožen im je nervni sistem i srce. Kako bi im se opšte stanje popravilo i srce zadržalo u funkcionalnom stanju potrebno je da pet godina zaredom primaju tretmane matičnim ćelijama. Svake godine potrebno je 26.000 evra kako bi obe devojčice primile terapiju.

Za sada su primile po jedan tretman i potrebno je da u kontinuitetu prime terapiju i u naredne četiri godine. Natalija je u invalidskim kolicima, slabo koristi ruke i ima otežan govor, potpuno je zavisna od tuđe pomoći, dok je Iva za sada u boljem stanju i samostalna je. Sredstva se sakupljaju preko Humanitarne fondacije Budi human i trenutno za ovu godinu nedostaje još 13.000 evra, koje je potrebno sakupiti do kraja aprila meseca.

Organizator humanitarnog bazara je Učenički parlament Elektrotehnićke škole Mija Stanimirović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com