Društvo

Gradske ulice čiste, prigradske linije skraćene

Sneg koji pada skoro 24 sata nije napravio veće probleme u samom centru grada, ipak neke prigradske linije ovog jutra bile su skraćene.

Visina snežnog pokrivača u Nišu je 7 centimetara, saopštila je niška Meteorološka opservatorija koja se nalazi u Tvrđavi.

“U gradu je sve čisto, noćas je radilo šest kamiona JKP “Mediana” koji su bacili 68 tona soli na niške ulice, a upotrebljen je i Kalciojum-hlorid u količini od 3,5 tona. U samom gradu sve ulice su prohodne”, rekao je za Niške Vesti Sveta Manić, šef zimske službe u Nišu.

Autobuske linije ka Sićevu, Suvom dolu i Ostrovici su skraćene a ekipe zimske službe čiste taj teren, tako da će već polasci oko 8 sati biti normalizovani, rekao je Milan Milić iz Direkcije za javni gradski prevoz.

“Nešto lošija situacija na putu je prema selima Cer, Kravlje, Bancarevo i Kunovica ali to je i očekivano. Vozila zimske službe su na terenu i tamo će saobraćaj biti potpuno normalizovan za nekoliko sati”, kaže Manić.

Telefoni za informacije o redu vožnje i skraćenju linija su: 018/505-656, 018/505-665 i 066/80-60-045

Manić dodaje da niški vozači moraju da prilagode vožnju zimskim uslovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com