Društvo

Gradonačelnik Niša u gradskom prevozu ragovarao sa građanima o novim prevoznicima

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i rukovodstvo JP “Direkcija za javni gradski prevoz” vozili su se danas novim prevoznikom “Lasta” od parka Svetog Save do Trošarine, razgovarali sa građanima i čuli sve primedbe i sugestije. Da podsetimo, novi prevoznici će narednih sedam godina prevoziti Nišlije na gradskim i pregradskim linijama. Niš-ekspres vozi putnike na paketu linija 1, a Lasta i Strela na paketu linija 2.

U Niš je stiglo 25 potpuno novih Lastinih autobusa.

“Želeli smo od naših sugrađana da čujemo mišljenja, jer su upravo njihova mišljenja doprinela da mi danas na paketu 2 imamo nove autobuse. Sigurno će građani i sada imati svoj stav i primedbe koje ćemo slušati i gledati da popravimo. Ono što je sigurno je da ćemo posle duže vremena da imamo i uređeniji, organizovaniji i bolji gradski prevoz. Trebaće nam sigurno još vremena da bi ostvarili cilj, ali ovo je jedan veliki iskorak u tom pravcu”, rekao je Bulatović.

“Mi smo prilikom raspisivanja konkursa definisali stroge uslove što se tiče kvaliteta prevoza. Bilo je bitno da vozilo poseduje određene karakteristike koje se odnose na konfor putnika. I prevoznik “Niš ekspes” ima obavezu da u trećoj i četvrtoj godini obnovi svoja vozila sa euro 5 motorom”, istakao je direktor Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić.

Prevoznici će sada za svaku nepravilnost biti sankcionisani novčanim iznosom od 100.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Niš-ekspres je opet favorizovan i izuzet od pravila igre. Sramota za gradsku vlast Niša i za gradonačelnika grada. Dokle bre tako?

  2. Sto ih ne kaznite Strela je najgori prevoznik do sad sve neke male krntije doterali sto ne ide Gradonacelnik sa tim autobusima da se provozi da vidi kolko su dobri Lastini jesu dobri Stela sljam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com