Društvo

Gradonačelnik Niša imenovao i svog četvrtog pomoćnika

Prof. dr Goran S. Đorđević je novi pomoćnik gradonačelnika Niša za oblast nauke i napredne tehnologije.

U njegovoj biografiji na sajtu Grada Niša se navodi da je rođen 1963. godine u Nišu i da je 1988. godine diplomirao na Elektronskom fakultetu kao najbolji prvodiplomirani student u generaciji i nosilac Srebrne značke Univerziteta u Nišu.

goran-sMagistrirao je 1992. godine a doktorirao 1995. na Elektronskom fakultetu u Nišu u oblasti robotike. Od 1988. godine radi na Elektronskom fakultetu u Nišu prvo kao asistent pripravnik a zatim, napredujući redovno kroz zvanja, i kao redovni profesor od 2006. godine.

Osnovao je i do danas rukovodi Laboratorijom za robotiku danas najopremljenijom i kompetentnom u robotici u poređenju sa ostalim takvim laboratorijama u regionu.

Predaje predmete iz oblasti robotike, mehatronike i automatskog upravljanja na osnovnim akademskim, master i doktroskim studijama. Predavao je i jedanaest godina na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Tokom radnog veka proveo je ukupno pet godina u inostranstvu na najeminentnijim institutima i univerzitetima, Fraunhofer IPK Berlin i Johns Hopkins School of Biomedical Engineering, od toga tri godine u SAD a dve godine u Nemačkoj. I danas uspešno sarađuje sa partnerima iz Nemačke, SAD i Švajcarske.

Tokom univerzitetske karijere objavio je dva udžbenika i više od 100 naučnih i stručnih članaka.

„Inicirao je i realizovao kao rukovodioc više od deset međunarodnih projekata ukupne vrednosti od preko deset miliona eura. Cilj većine projekata je transfer primenjenih naučnih istraživanja u inovativnu tehnologiju za potrebe inostranih partnera, kao i obrazovanje organizovano po savremenim EQF standardima. Posebno se isticao rukovođenjem i promovisanjem dostignuća mladih istraživača i podsticanjem preduzetništva mladih“, navodi se u biografiji Gorana S. Đorđevića.

Tečno govori engleski, a služi se i nemačkim jezikom.

Podsetimo, pored Gorana S. Đorđevića pomoćnici gradonačelnika Niša su Dragoslav Pavlović – za oblast privrede i investicije, Igor Vučić – za oblast ekonomije i Nebojša Ranđelović – za oblast visokog obrazovanja i saradnje sa akademskom zajednicom.

Po Statutu Grada može ih biti ukupno pet.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com