Društvo

Francuski ambasador u poseti Nišu: Francuska voli Srbiju

Francuska voli Srbiju i naši bilateralni odnosi se razvijaju na najbolji mogući način, izjavio je danas u Gradskoj kući u Nišu ambasador Republike Francuske u Srbiji Frederik Mondolini.

On je nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem podsetio da Francuski institut u Nišu danas proslavlja 15 godina postojanja i podsetio da Francuski instituti rade i u Beogradu i Novom Sadu.

Mondolini je kazao da se rad Francuskog instituta u Nišu razvija zahvaljujući podršci grada i francuske ambasade.

“U pitanju je partnerstvo koje je dobitna kombinacija”, rekao je Mondolini.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je ovom prilikom podsetio da grad Niš saradjuje sa gradom Arlo i departmanom Žirondo.

“Na sastanku smo razgovarali o aerheološkim istraživanjima na Gradskom polju, koja treba da doprinesu u punoj meri valorizaciji kulturno-istorijskog blaga naše zajednice. Razgovarali smo i o projektima koji su veoma značajni za grad, a koji su vredni više desetine miliona evra i u kojima će moći da učestvuju i francuske kompanije. Reč je izgradnji postrojenja za tretman otpadnih voda i postrojenja za tretman čvrstog otpada”, rekao je Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com