Kultura

“Duo Ame”, duh Francuske na koncertu francuskih šansona i poezije Žaka Prevera

U Svetosavskom domu u Nišu 17. avgust 2023. od 20.00 časova, publika će imati prilike da oseti dašak pariskih bistro kroz koncert francuskih šansona i poezije Žaka Prevera. Koncert podrazumeva izvođenje klasika francuskih šansona i pop muzike, u interpretaciji Miloša Unića (vokal i glumac), uz pratnju Katarine Ranković (klavir i vokal) kao i čitanje poezije na Francuskom.

 

“Uronite u očaravajuću atmosferu pariskih bistroa i prepustite se duhu stare Francuske. Ovaj jedinstveni duo odvešće vas na putovanje kroz suptilan spoj francuskih pesama i pop muzike, prožet uticajem moderne muzike i poezije XX veka”, navodi se u najavi događaja Francuskog instituta.

Jedan od članova dueta je Miloš Unić, rodom iz Niša, kompletan umetnik. Glumac, izvođač i reditelj, deli svoj talenat kao profesor pozorišne i vokalne tehnike na Akademiji scenskih umetnosti u Tuluzu, u Francuskoj. U pratnji Katarine Ranković, poznate i kao Ladi K, pevačice, pijaniste i multimedijalne umetnice, ovaj talentovani duo će vam pružiti izuzetan nastup.

Koncert DUO AME nije ograničen samo na muziku, već nudi i poetsko putovanje uz čitanje veličanstvenih pesama Žaka Prevera na francuskom. To je predstava koja će vam dirnuti u srce i probuditi emocije,”, dodaju.

Oni su pozvali sve zainteresovane da dođu na ovo magično veče, gde se muzika, poezija i emocije mešaju u očaravajućem ambijentu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com