Društvo

Evropska škola debate u Nišu

Pojedinci, organizovane grupe, nastavnici i zainteresovani učenici mogu da se pridruže na prvoj javnoj debati u okviru Evropske škole debate, koja će se održati u sredu 1. marta u 12 sati u amfiteatru Filozofskog fakulteta  Nišu. 90 polazika iz cele Srbije je prošlo kroz četvoromesečni program radionica.

Tema na koju će debatovati je: Da li upotreba algoritama koji automatski predlažu odabire na društvenim platformama donose više štete nego koristi?

“Cilj svake društvene mreže je da pronađe sadržaj koji zanima određenog korisnika čime će ga privući da što češće koristi tu društvenu mrežu, a veći broj aktivnih korisnika doneće i veće mogućnosti za plaćeno reklamiranje”, navode iz EU info kutka.

Mnogi smatraju da algoritam pokušava učiniti ljude zavisnijim pre nego da im pruža sadržaj koji zaista žele. Drugi ipak misle da im predlog sadržaja olakšava „surfovanje na mrežama“ i štedi vreme

Link za prijavu

Nakon Niša, naši polaznici će debatovati u Vranju, Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu i Beogradu.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih osam godina pohađalo više od 800 srednjoškolaca i studenata iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 30 javnih debata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com