Sport

Dvojica Nišlija na spisku reprezentacije Srbije

Vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić je dan uoči okupljanja A reprezentacije i početka priprema za predstojeće utakmice odlučio da proširi spisak pozvanih igrača za još tri imena, među kojima su i dvojica rođenih Nišlija.

U Staroj Pazovi će se danas pojaviti i dvojica prvotimaca Crvene zvezde i Benfike, Nemanja Radonjić i Andrija Živković.

Radonjić je prvi put pozvan na pripreme našeg seniorskog tima i imaće priliku da debituje u sezoni koja je označila njegov veliki povratak na fudbalsku scenu, dok Živković već ima iskustva u ovoj postavi.

Podsećanja radi, Živković je debijem za seniorsku reprezentaciju u utakmicama protiv Japana i Makedonije (oktobar 2013.) oborio rekord postavši tako najmlađi igrač koji je nastupio u toj kategoriji (17 godina i 80 dana).

Niški dvojac će u novom dokazivanju biti predvodnik igrača mlade generacije poput Milinković-Savića, Rajkovića, Grujića, Maksimovića, Đurđevića…a u nacionalnom timu društvo će im praviti i sugrađanin Aleksandar Jovanović, naš golman koji se A-timu priključio u junu 2016.godine.

Zivkovic ponovo na spisku nase selekcije. Foto: YouTube screenshot

Andrija Živković rođen je 11.jula 1996.godine u Nišu i krilni je napadač sa trenutnim angažmanom u portugalskom prvoligašu Benfici. Prošao je gotovo sve selekcije našeg državnog tima, pa je tako sa osam nastupa u selekciji U-16 postigao 7 golova, za tim do 17 godina u pet utakmica čak 6 puta se upisao u strelce, u jedanaest nastupa za U-19 tim postao je dvostruki strelac, devet nastupa za U-20 selekciju donela su mu nova dva gola i titulu Prvaka sveta na Novom Zelandu 2015.godine, u deset nastupa za U-21 postigao je jedan gol, a do sada je u A-timu upisao 5 nastupa.

Novo ime na spisku A-tima. Foto: YouTube screenshot

Sa druge strane Radonjić, rođen 15. februara 1996. godine takođe u Nišu, trenutno je napadač vicešampiona države FK Crvene zvezde, a u svojoj karijeri nosio je i dresove niškog Radničkog, Partizana, Čukaričkog i italijanske Rome. On je takođe prošao kroz nekoliko kategorija našeg nacionalnog tima, pa je tako za selekciju U-17 u šest nastupa postigao 5 golova, u U-18 timu zabeležio je 5 nastupa, za U-19 u dvanaest nastupa 4 puta se upisao u strelce, a u selekcijama do 20 i 21 godine upisao je po 3 nastupa.

Utakmica naše reprezentacije protiv Kine je 10. novembra, a protiv Južne Koreje četiri dana kasnije.

Reprezentacija Srbije na put ka Aziji kreće u utorak ujutru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com