Ekonomija

Budžet grada Niša uvećan reblansom na 12,88 milijardi

Veće grada Niša usvojilo je prvi rebalans budžeta za ovu godinu koji predvidja povećanje obima budžeta na 12,88 milijardi dinara, što je za 1,4 milijarde ili 9,68 odsto više u odnosu na tekući budžet, izjavila je danas pomoćnica gradonačelnice Niša Nina Ilić.

Ona je kazala da je novi budžet veći za 11,77 odsto veći u na budžet koji je usvojen decembra prošle godine, a koji je iznosio 11,5 milijardi dinara.

 

Nina Ilić, pomoćnica gradonačelnice

„Ponovno smo procenili prihode i primanja grada i došli do iznosa od 12,38 milijardi, a zajedno sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ove i prošle godine, ukupan budžet iznosi 12,88 milijardi“, rekla je Ilić na sednici Gradskog veća.

Prema njenim rečima, budžet je uvećan jer se pojavila potreba da se odredjena sredstva preusmere za realizaciju projekata koji su naknadno usvojeni, a za čiju realizaciju grad treba da obezbedi sopstveno učešće.

„Reč je o projektima koje ćemo realizovati u saradnji sa državom i oni se odnose uglavnom na povećanje energetske efikasnosti pozorišta i povećanje energetske efikasnosti osnovnih škola“, objasnila je Ilić.

Ona je kazala da je rebalans uradjen i zbog potrebe da se pribavi zemljište za postavljanje javne rasvete i da bi se obezbedila sredstva za povećanje osnovnog kapitala preduzeća „Tržnica“.

Odlukom Gradskog veća, gradjanima Niša omogućeno je da učestvuju u javnoj raspravi o rebalansu budžeta elektronskim putem, slanjem predloga i primedbi na mejl Uprave za finansije (uf.info@gu.ni.rs).

Javna rasprava je počela danas u 11 časova i trajaće do sutra do 20 časova.

Gradjani Niša na mejl Uprave za finansije mogu da šalju predloge i za izradu budžeta grada za narednu godinu, pošto je krenula priprema za njegovu izradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com