Kultura

Dokumentarni filmovi “To je Toma” i “Glumčina”, producenta Olivera Paunovića, na festivalu u Mostaru

Pod sloganom „Mi slavimo filmsku gumu“ u Mostaru se od 11. do 15. novembra održava 16. Festival filmske glume „MOFF“.  Drugog festivalskog dana, 12. novembra, publici će biti predstavljena dva dokumentarna ostvarenja producenta iz Niša, Olivera Paunovića. Reč je o filmovima posvećenim glumcu Zoranu Radmiloviću i pevaču Tomi Zdravkoviću.

Mostar film festival (MOFF)  u svom 16. izdanju predstavlja dvanaest filmova takmičarskog programa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Festival će 11. novembra otvoriti film „Balkanika“ reditelja Marina Mamuze koji prati grupu ljudi koja ilegalno trguje ljudima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Festival počinje u petak 11. novembra.

Osim takmičarskog dela, MOFF predstavlja i filmove dokumentarnog žanra.  U okviru ovog programa, drugog festivalskog dana, predstaviće se dva filma producenta iz Niša Olivera Paunovića u produkciji City Grupe. Radi se o filmovima „Glumčina“ i   „To je Toma“, reditelja Vladimira Ristića.

U „Glumčini“ su sećanja prijatelja i kolega na legendarnog glumca Zorana Radmilovića,  film je nastao 2021. godine i traje 63 minuta, a u dugometražnom dokumentarnom filmu „To je Toma“, o Tomi Zdravković govore članovi porodice, kumovi, prijatelji i kolege. Ovaj film traje 74 minuta.

Do kraja festivala u dokumentarnom programu biće prikazani i filmovi „Pjevaj mi pjesmu“, „Sarajevo safari“, „Evo sada vidiš da može EL ORG / Dok’n’Ritam selekcija“ i  „Uskrs, grad i Rokenrol“. 

Ulaz na projekcije dokumentanog programa je besplatan, a održavaju se u Maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosača.

MOFF se zatvara dodelom nagrada u utorak 15. novembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com