Društvo

Deca za decu jer ljubav se ljubavlju vraća

Učenički parlament Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu doneo je odluku o pokretanju humanitarne akcije „Ljubav se ljubavlju vraća“, a učenici trećeg i četvrtog razreda smera turistički tehničar napravili su novogodišnje čestitke i ukrase koje će prodavati na štandu u glavnoj Obrenovićevoj ulici. Štand su otvorili u ponedeljak, a svoje ručne radove prodavaće i naredna dva dana. Sav prihod namenili su vršnjacima Doma za nezbrinutu decu “Duško Radović” da bi ih obradovali za novogodišnje praznike.

Ni hladan decembarski dan ni provejavanje prvih pahulja nisu ih sprečili da u Obrenovićevoj ulici postave štand i Nišlijama ponude novogodišnje čestitke, venčiće i ukrase koje su uradili na časovima u školi.

Pripremili su ih s ljubavlju, deci koja žive bez roditelja, u Domu “Duško Radović” u Nišu.

“U ovo doba je bitno da svako dobije neki poklon u znak pažnje. Smatram da će svim da znači, kao i nama kada nešto dobijemo, pa tako i njima. Njima i više nego nama”, kazala je učenica 3. razreda ove škole Anđela Jovanović.

Ona je zajedno sa ostalim učenicima trežeg i četvrtog razreda učestovaval u izradi novogodišnjih ukrasa u ovoj humanitarnoj akciji.

Oko štanda će se, zajedno sa svojim profesorima, smenjivati na dva sata, kako nikom ne bi bilo previše hladno. Materijale je kupovala škola, a nešto su donosili i od svojih kuća. Ovi novogodišnji ukrasi napravljeni su na časovima odeljenjske zajednice, a nekad i posle redovne nastave.

“Jutros smo se čuli sa njima i oni su zaista zahvalni što smo ih se setili i što želimo da pomognemo njihovoj deci, tako da su presrećni. Pozivam sve Nišlije da dođu i kupe u+ove ukrase koje su deca napraila sa velikom radošću i na taj način ispune želju našim učenicima, turističkim tehničarima, a ujedno pomognu i deci Doma “Duško Radović”, rekla je  direktorka Ugostiteljsko-turističke škole Dragana Mančić.

Humanitarnu akciju završiće u sredu 14. decembra u 17 sati, nakon toga će od prodatih ukrasa sav novac odneti Domu za nezbrinutu decu “Duško Radović”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com