Društvo

“Deca sveta” sletela na niški aerodrom

Deca predškolskog uzrasta vrtića Svitac Predškolske ustanove “Pčelica”, u kostimima i sa maskama, posetili su danas aerodrom “Konstantin Veliki”. Mališani su prestavljali decu iz čitavog Sveta. Oni su jedini danas bili pod maskama, zbog rasporeda leta aviona sa niške vazdušne luke, dok će ostali vrtići maskenbal organizovati sutra.

Mališane su dočekale stjuardese, povele ih u obilazak aerodroma i upoznale sa načinom rada. Deca su dočekala jedan avion, videla kako sleće, ali i sačekala poletanje. Bili su oduševljeni kompletnom organizacijom. Neki od mališana su su po prvi put videli aerodrom i avion. Posebno im se sviđalo to što je bio roze boje, kažu mališani.

 

“Roditelji su se potrudili pa su sva deca bila fenomenalno maskirana. To su bili Rimljani, Francuzi, Kinezi, Srbi, Indijanci, Kaubojci. Čak su napravili i pasoše sa slikom. Menadžment aerodroma je deci objasnio kako se prolazi pasoška kontrola, gde se predaje prtljag, koje sve provere moraju da prođu kada putuju avionom. Za njih je to jedno veliko i neobično iskustvo”, rekla je za Niške Vesti vaspitačica Ana Vulić.

Veliki maskenbal PU Pčelica organizovaće sutra i to će biti poklon  svim građanima Niša. Učestvovaće svih 25 vrtića, u kojima trenutno boravi 6238 dece.

“Deca će tokom sutrašnjeg dana da budu u kostimima, koje su osmislili zajedno sa vaspitačima i roditeljima. Sve te svoje maštarije i kreativnosti pokazaće građanima Niša”, istakla je direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić.

Mališani vrtića “Zvončići” posetiće Gerontološki centar, nekoliko vrtića će obići sve gradske opštine i družiće se sa predsednicima i njihovim saradnicima. Najmlađe naše sugrađane građani Niša videće i u obližnjim parkovima, obići će osnovne škole,  predškolci će se upoznati sa učiteljicama.

Na kraju dana mališani će u svojim dvorištima plesati i svirati, jer u okviru predškolskog programa vežbaju da sviraju na instrumentima koji su primereni njihovom uzrastu.

“Tako kostimirani će svirati i igrati na zadate pesme u svojim vrtićima svi mališani, od jaslenog  do predškolskog uzrasta. Niš će sutra biti najlepši grad na planeti. Biće puno šarenila, Pčelice će sleteti na svaki cvetić u našem gradu i svi oni koji se tog trenutka budu našli na mestima gde su mališani sigurno će uživati”, dodala je direktorka ove ustanove.

Predstave pod maskama i u kostimima deo su manifestacije Dani pčelice, u okviru koje je za vikend na stadionu Čair organizovan veliki slet za mališane starijih i predškolskih grupa.

U Pozorištu lutaka 30. maja u oviru manifestacije Čarolija pozorišta, posetioci će uživati u predstavama vrtića Maslačak, Bajka i Leptirić.

Završna manifestacija Dana Pčelice biće svečana akademija PU Pčelica Niš, 6. juna u Pozorištu lutaka.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com