Društvo

Debata o borbi protiv korupcije na Pravnom fakultetu

“Srbija i EU: Borba protiv korupcije” debata je koja će se u četvrtak, 7. septembra 2017, održati na Pravnom fakultetu u Nišu, a trajaće od 12 do 14 časova. Debatu organizuje Evropski pokret u Srbiji i Fakultet političkih nauka u saradnji sa Evropskim pokretom – Kraljevo.

Odgovor na pitanje kakvo je trenutno stanje u Srbiji i u kom pravcu bi trebalo ići kada je borba protiv korupcije u pitanju, na debati u Nišu pokušaće da daju prof. dr Čedomir Čupić, Univerzitet u Beogradu – Fakultet političkih nauka, Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija TBC  i prof. dr Dejan Milenković, Univerzitet u Beogradu – Fakultet političkih nauka.

Od debate očekujemo da bude kvalitetna i da okupi one Nišlije koje ova teme zanima. Ona bi trebalo da donese zaključke koji će pomoći Srbiji na putu ka Evropskoj Uniji.”, navodi Ivan Jovanović, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji – Kraljevo.

Debata je deo serije događaja koje Evropski pokret u Srbiji i Fakultet političkih nauka organizuju u ukupno 17 gradova Srbije, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji – Sremska Mitrovica i Evropskim pokretom u Srbiji – Kraljevo. Debate se održavaju u okviru projekta „Evropa za mene“ koji podržava Delegacija Evropske unije, sa idejom da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne informacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com