Virus KoronaZdravlje

Danas zaseda Krizni štab. Da li nas očekuju nove mere?

Sednica Кriznog štaba, na kojoj će biti analizirana epidemiološka situacija u zemlji, biće održana danas u 15 sati, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Medicinski deo Kriznog štaba izjavio je da će se sve dalje odluke donositi u skladu s aktuelnim brojevima novozaraženih i hospitalizovanih, a čekaće se i da se vidi kakvi su rezultati mera za ovaj vikend.

Na sednici bi trebalo da budu razmatrani efekti odluka Кriznog štaba od petka, po kojoj za vikend ugostitelji i tržni centri rade do 14 sati.

Takva odluka bila je rezultat kompromisa između medicinskog dela Štaba koji je bio za zatvaranje na pet dana, i drugih članova koji su bili za to da se radno vreme ugostiteljima ne skraćuje.

Odluka da restorani, kafići, tržni centri rade do 14 sati doneta je kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih, koji se u Srbiji prethodnih dana svakodnevno beleži.

Premijerka Ana Brnabić očekuje da će pooštrene mere za ovaj vikend dati rezultate i da neće morati da se dalje pooštravaju.

Radmilo Janković, zamenik direktora KC Niš, istakao je da kao kliničar može da kaže da ne zna da li smo na kraju trećeg ili početku četvrtog talasa, ali može da kaže da imamo ozbiljan problem.

“Brojevi ne padaju, dolaze nam cele porodice i to je sve eskaliralo i ide nezaustavljivo ka komplikaciji. Imamo gotovo 50 odsto više pacijenata u KC Niš nego prethodne nedelje. Ubrzano punimo kapacitete, Infektivna više nema mesta. I jako veliki broj teških pacijenata koji se preliva iz Vranja i Surdulice koje gotovo više da nemaju mesta ka Kruševcu i Nišu”, naveo je Janković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com