Promo vesti

Da stomače bude sito, dođi na BURRITO! (FOTO)

Iako su nam Meksiko i marijači desetinama hiljada kilometara daleko, meksička hrana nam je od pre desetak dana nadohvat ruke. U ulici Koste Stamenkovića 4, u samom centru Niša, možete pojesti prvi, pravi meksički burito. U “Mexican burrito brothers speedy food” poručuju da je ova hrana zdrava i spora, samo je usluga “speedy”- brza. A evo i zašto!

Ljubazno osoblje, brza usluga, meksička muzika, detalji poput sombrera i  kaktusa, to je prvo što svakog ljubitelja dobre, pikantne hrane dočeka u restoranu ““Mexican burrito brothers speedy food”.

Naravno, svoj kutak na spratu dobio je i legendarni Brzi Gonzales, ali o tome drugom prilikom, prvo da otkrijemo šta je to BURRITO!

 

Ivica Radosavljević kaže da je na ideju da otvori meksički restoran došao i zbog sebe i svojih prijatelja koji vole dobru, kvalitetnu i pikantnu hranu. Restoran je počeo da radi pre desetak dana, a već su imali goste iz Arizone i Teksasa koji su, probajući njihov burito samo mogli da kažu “jeste, pravi je”.

BURITO se u ovom rastoranu pravi od najkvalitetnijih vrsta mesa, juneće i svinjske plećke i filea belog mesa. Postoji i kombinacija mlevenog goveđeg i svinjskog mesa sa posebnim začinima.

Radosavljević kaže da je tajna dobrog burita u pripremi, to jest obradi mesa.

“Meso se sprema na laganoj vatri 5, 6 a ponekad i 7 sati što zavisi od mesa i začina koji se stavljaju. Otkriću i malu tajnu, meso se sprema sa sokom od ceđene narandže, a začine dobijamo iz Meksika i oni su naša kombinacija koja će ostati tajna”, otkriva vlasnik restorana uz osmeh.

Burito se služi u tortilji, uz dodatak tradicionalnog meksičkog crvenog pasulja, kukuruza, sezonskog povrća i pirinča sa pikantnim sosovima koji su domaće izrade, a mogu biti malo ljuti, mnogo ljuti i “otrov”.

“Burito je u principu zdrava hrana, zove se “brza”, samo zato što se brzo služi i još brže jede. Ona je u Meksiku tradicionalna, baš kao što su kod nas burek i pljeskavice”, objasnio nam je Ivica Radosavljević.

A evo i kako izgleda prvi, pravi, niški, a meksički burito.

Cene su, kažu, promotivne. U zavisnosti od mesa za koje se odlučujete, jedan ovakav burito platićete od 200 do 250 dinara. Vlasnici kažu da će promo cene zadržati do septembra, kada će restoran imati , osim burita i nekoliko vrsta meksičkih salata, ali i hrono hranu.

Ovde možete popiti i božanstvenu limunadu od ceđenog limuna, a mi smo probali i dve vrste salata u kojima uživaju sva čula.

“Pozivamo Nišlije da dođu i probaju naš burito. Mnogi su čuli, ali nisu imali prilike da jedu. Ima raznih kombinacija koje “idu” u burito, treba svako da nađe svoju. Imamo zaista dobru količinu originalnih meksičkih začina, neki su domaće prozvodnje, a burito može biti i ljut i neljut i preljut. Ko kako voli. Porcija je sasvim dovoljna za jedan dobar ručak”, zaključio je Radosavljević pozivajući Nišlije da dođu, pojedu zdravu hranu i razvesele se uz marijače, za sada, samo sa gramofona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com