Društvo

Da li će se strogi centar pretvoriti u gradilište pred sam doček?

Na sastanku ugostitelja i gradskih vlasti dogovoreno je da se u prvoj radnoj nedelji 2017. godine sastane stručni tim iz Gradske kuće, Direkcije za izgradnju grada, Gradski arhitekta, kao i predstavnici ugostitelja i da se pronađe konačno i prihvatljivo rešenje za obe strane.

Međutim, odluka Grada da već u ponedeljak krene sa uklanjanjem postojećih tendi u Obrenovićevoj ulici je nešto što će izazvati domino efekat, kažu iz Udruženja ugostitelja “Esnaf”.

Sliku jednog grada, između ostalog odaje i izgled lokala koji se u njemu nalaze. Niški ugostitelji kažu da su spremni da se menjaju na bolje jer je to i u njihovom interesu.

Neadekvatne tende i neredovno plaćanje zakupa bašti od strane nekih vlasnika narušavaju mogući dogovor između ugostitelja i gradske strukture.

Grad je doneo još jednu odluku kojom samo delom izlazi u susret ugostiteljima u Obrenovićevoj ulici.

“Podržavamo inicijativu Grada da se poštuje zakon i da se uvede red u ovu oblast i spremni smo na saradnju. Zahvalni smo što je doneta odluka da se odmah nakon praznika konačno reši pitanje uređenja bašti i tendi lokala u gradu, ali je sporno to što se insistira na uklanjanju tendi već od ponedeljka. To će naneti nepopravljivu štetu ugostiteljima od više hiljada evra, jer svaka demontaža i montaža takvih tendi iziskuje vreme i ogroman novac a pojedine konstrukcije će nakon toga biti neupotrebive”, kažu iz Udruženja ugostitelja “Esnaf”.

Oni  smatraju da je ovakva odluka Gradskog veća pred sam doček Nove godine ishitrena.

U vreme kada turisti dolaze u grad glavna ulica će se pretvoriti u gradilište sa kamionima i buldožerima jer treba skloniti na tone gvožđa tendi iz dvadesetak lokala u pešačkoj zoni.

U Udruženju “Esnaf” tvrde da to nije moguće uraditi za par dana, a šteta bi bila obostrana.

“Zamolili smo, da se trenutno obustave akcije uklanjanja tendi i da se sačeka prvi radni sastanak jer je moguće da se pojedine tende koje su trenutno prisutne, uklope sa manjim modifikacijama u rešenja koja će tek biti donesena. U suprotnom ce vlasnici pretrpeti velike finansijske gubitke zbog demontaže i ponovne montaže istih”, navode iz Udruženja.

Niški ugostitelji apeluju na Grad da odloži uklanjanje tendi do predviđenog radnog sastanka početkom januara i nadaju se da će gradske strukture imati sluha za njihov predlog.

Kako kažu i njima je u interesu da se što pre pronađu rešenja koja će važiti za sve bez izuzetka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com